dilluns, de setembre 01, 2008

Treballs d'amor perduts

Recordeu la comèdia de Shakespeare, Love's Labour's Lost ( Treballs d'amor perduts )?
Quan els personatges, després d'un seguit de tripijocs amorosos i embolics de tota mena, estan a punt d'aconseguir l'èxit, l'amor dels seus estimats, aleshores, en aquest moment, els nois reben l'encàrrec de partir cap a la guerra, i d'aquesta manera veuen frustrats els seus somnis.

A nosaltres ens ha passat una mica una cosa semblant, després de dos anys d'espera, de molta feina, finalment, no podrem construir la casa dels nostres somnis. Ítaca, aquest era el projecte, potser el nom que vam triar va ser premonitori, però com Ítaca , potser era més lluny del que ens semblava, potser era només un miratge.

Com ja sabeu, Japó és un país de terratrèmols, per això s'han de preparar ens fonaments de les cases en un cas d'un moviment sísmic. Després d'un costos estudi sobre la qualitat del nostre terreny, els resultats no han estat satisfactoris. La ciutat reposa sobre sorra de platja, igual que Badalona, un cop has gratat la superfície només hi ha sorra. Per poder construir, seguint els estàndards d'aquest país, els fonament han de reposar sobre un suport dur, per això cal trobar roca, en el nostre cas, la roca es troba a set metres de profunditat. El cost estimat que representa la construcció dels fonaments per poder començar qualsevol construcció és massa elevat pel que teníem pressupostat, ja que en representa un 40% més car.
Tombar el projecte quan ja tens triades les rajoles, com aquell que diu, fa encara s mal que si estigués a les basseroles.

Així doncs, quan Ulisses arriba a Ítaca, el practic del port li diu que si vol atracar ha de pagar el 40% del valor de la seva nau. Ítaca s'esfuma...

Tanmateix, l'Àsia, quan una porta es tanca se n'obren moltes d'altres. Canvi de rumb, canvi de projecte, ja us en faré cinc cèntims endavant.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Oh, em sap molt de greu....Nosaltres estem igual...Fa un any que tenim un preciós bosc ple d'arbres....i res més de moment...

Ja aniras explicant que tal...
Petoneeeeeeets

Laura