dijous, de juliol 02, 2009

L'Espanya de 1850

Els espanyols del segle XIX ho tenien clar. Com es pot veure en aquest mapa del 1850.

«Mapa de España en que se presenta la división territorial con la clasificación de todas las Provincias de la Monarquía según el régimen legal especial común en ellos».

De carabassa.
«España Uniforme ó Puramente Constitucional que comprende estas treinta y cuatro Provincias de las coronas de Castilla y León, iguales en todos los ramos económicos, judiciales, militares y civiles».

De verd.
«España Incorporada ó Asimilada que comprende las once provincias de la Corona de Aragón, todavía diferentes en el modo de contribuir y en algunos puntos del derecho privado».

De Blau.
«España Foral».

«España Colonial».

Espanya "assimilada", "incorporada", queda clar, fins hi tot per a ells que els Països Catalans, i Aragó no han estat espanya desde la nit dels temps, com els nacionalistes espanyols en volen fer creure, sinó territoris "assimilats" per no dir ocupats, envaits, expoliats.

3 comentaris:

Carquinyol ha dit...

ja coneixia aquesta mapa, una d'aquelles coses que als nacionalistes espanyols els ha de coure, com ara les paraules que ens va dedicar en Quevedo als catalans :
"Son los catalanes el ladrón de tres manos","El catalán era la criatura más triste y miserable que Dios crió","En tanto en Cataluña quedase un solo catalán, y piedras en los campos desiertos, hemos de tener enemigos y guerra"

tobuushi ha dit...

Curiós, aquest matí pensava en Quevedo, i el puto Alatriste.

SEI ha dit...

Bona nit ^^!!!

Vinc recomanat al teu flog, el cas es que estic recopilant informació perque properament viatjaré a japó y em vindria molt be la teva ajuda si no es molt damanar, ja que em pots donar informació de primera ma y fidedigne, be,...

He estat fent pressupostos pel meu viatje i hi ha una cosa que em costa molt de determinar.

Es molt car menjar a Japó??

M'explico,... val la pena comprar-se el menjar en "supers" i demes o es mes recomanable menjar a les tipiques parades de fideus ramen y demés?? sempre mirant la opció mes economica clar,... en fi ja se que igual es una mica descarat entrar així pero de debó que ho agrairia molt,...

et deixo el meu mail y et dono les gracies per adelantat:

guillemdelesplanes@hotmail.com

Salut!!

pd: si es que als catalans sempre ens han tingut enveja!!