dijous, de juliol 09, 2009

Tour de què?

Al Japó el Tour de França interessa poc, tot i que és un país on l'ús de la bicicleta és molt estès, des de mares que duen el nens a l'escola en bicicleta ( mamachari ), fins als "biciats" que surten al cap de setmana a passejar-se pel poble en bicicletes professionals molt cares, vestits amb mallots, cullottes i amb les cames afaitades.
Al Japó, també hi ha el Keirin, una cursa de bicicletes en un velòdrom, on s'hi fan apostes com si es tractés de cavalls, 9 corredors, vestint mallots de colors, sempre els mateixos ( rosa, negre, blau, verd, blanc, carabassa, lila, groc i vermell ).

Jo mateix vaig a la feina en bicicleta ( però no em depilo). Malgrat tot el fet que hagi començat la volta ciclista més important del món no es mereix portada al diaris esportius del país, potser perquè no hi ha ciclistes japonesos.
L'any passat vaig veure una etapa del Tour a la televisio japonesa, aquell dia la cursa rodava per les carreteres bretones, em va agradar molt veure la quantitat de senyeres bretones que superava les franceses, vaig pensar que passaria el dia que el Tour visites el Rosselló.
El temps ha dut el Tour al Principat, però sembla que algú s'ha pres la molèstia de crear l'"ona groga", repartint parerets grocs per entretenir al personal no fos cas que algú tingues la intenció d'onejar senyeres catalanes.
Jo ho entenc d'aquesta manera, potser m'estic tornant paranoic, o desconfiat. Avui cercaré si puc veure imatges de l'etapa pincipatina per veure si tinc raó o no.

4 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Avui en tot cas veuràs el groc dels impermeables, perquè està fent un dia de tempestes com no s'havia vist des de fa temps !!

maria ha dit...

Intenta buscar imatges, perquè ha estat maquíssim!Impressionant^-^!!!
Entre els pobles de Girona i Barcelona, només es veien cartolines i banderes onejant que deien "Catalonia is not Spain".
Hem batut records de gent que mirava! Maquíssim...és que som bons de veritat, eh?!!!

Carquinyol ha dit...

I a l'arribar a Badalona (sobretot per La Salud) estanqueres amb i sense brau... però bé, ja sabem qui viu majoritàriament per allà...

Anònim ha dit...

I avui passen per Rubí.
Si mes no ha servit perque arreglin els parterres i pintin les ratlles de l'Avinguda de l'Estatut.
XD

Txell

PD: Avui Aniversari del nen (6 taquets) Esperem que s'aguanti el temps i no plogui.