divendres, d’octubre 30, 2009

Fent panellets

Ara que fa cinc anys que visc al Japó, i per fi tinc forn, aprofitant que la menuda és a l'ecola he intentat fer panellets per primer cop, que jo recordi.
Són aquestes coses que passen quan vius a l'estranger, primer no els dones importància però a mesura que passen els anys comences a enyorar les petites coses que et recorden els teus orígens.
Així doncs he provat de fer panellets, no us cregueu no és tan fàcil trobar els ingredients, bé, suposo que si vius al bell mig d'una zona molt "cosmopolita" de Tòquio deu ser més fàcil. A Hiratsuka has de voltar més per trobar el necessari. Els pinyons, per exemple me'ls va portar la meva germana aquest estiu.
Després de trobar les ametlles, en bossetes de 100g, i el sucre en pols en bossetes de 70g, he seguit les instruccions que he trobat a Internet. De fet hi he afegit una mica més de moniato que la recepte original, perquè si no m'hagués hagut de vendre la casa per comprar les ametlles necessàries, per això no m'han quedat com haurien d'haver quedat realment, però no estan tan malament, si no els compares amb els d'una pastisseria del gremi, i la més propera queda a uns quants milers de quilòmetres d'aquí.
M'ha sorprès el forn, quan l'he programat, es veu que no li ha agradat i s'ha canviat sol de programa, i sort que ho ha fet, perquè sinó hagués sortit carbó. Curiós! Potser ha estat un follet panelletaire que treballa a la Panasonic.
I l'Aya vinga a fer fotos ( no, no és l'estereotip japonès ), li ha fet gràcia, ves!
Així doncs demà menjarem panellets, i els regarem amb un vinet dolç Japonès, que m'han dit que és molt bo.
Bona castanyada a tothom!


6 comentaris:

vullunfestuc ha dit...

Igualment! nosaltres farem festa grossa que son les fires de Girona.

Ja que hi ets podries posar-hi la recepte, no?

tobuushi ha dit...

ok l'he tret d'aquí.
http://www.xtec.es/~ccols/intercan/panellet/panellet.htm

maria ha dit...

Veig que seguim el mateix procediment a l'hora de fer-los...Bona castanyada!

Partícula Elemental ha dit...

Salut!

Deixeu-me ficar el nas una mica a casa vostra... 5 anys i teniu forn? M'haig de posar al dia, jo encara no en tinc, i ja gairebé els fa, els 5 anys! (Ara bé, aquí al Marroc en tenim de públics, on la gent va a coure el pa...).

Entenc perfectament el que dieu. Certament com més va, més a faltar es troben aquestes cosetes.

Fins aviat i bon profit!

Unknown ha dit...

Bon profit!

Anònim ha dit...

Molt bonics els panellets!
Segur que eren bonissims