divendres, de maig 20, 2011

Hi ha quelcom que és podrit, a Dinamarca ( només? )

Hi ha quelcom que és podrit, a Dinamarca. ( Hàmlet, Acte Primer, escena IV )

Marcel tenia raó hi quelcom que és podrit, a Dinamarca, es diu Lars Von Trier, el seu nom ja diu molt d'ell mateix, d'origen alemany, Von Trier exibeix el "von" amb la supèrbia típica dels "enfant terribles". Recordo que una vegada li van preguntar al Baró Thyssen ( el coŀlecionista d'art ) perquè no es feia dir "Von Thyssen", i ell va respondre que els "Von Thyssen" era la branca de la família que havia fet costat a Hitler.
Lars Von Trier oblida que Dinamarca va ser ocupada pels nazis, i que la població en va patir les conseqüències, no estic gaire segur que als danesos el faci gaire gràcia sentir a parlar bé de Hitler. Però Dinamarca té un problema, bé en té molts ( començant per les seves galetes de mantega ), sobretot la crisi que amenaça el seu nivell de vida i els partits d'extrema dreta que en culpen els immigrants, què fàcil és donar les culpes als nou vinguts, a Catalunya també es feia, 400 anys enrere, amb els gascons, o ambs els "gavatxos", la culpa sempre era dels de fora...
Era? Bé, alguns encara ho diuen.

Quina diferència, però amb França i Espanya, a França, un imbècil com Lars Von Trier parla bé de Hitler i el Festival de Cannes el declara persona "non grata", i el tipus ha de sortir tot seguit a demanar perdó.
Al Japó, fa pocs anys, el nostre ex-primer ministre Shinzo Abe, va negar el genocidi a la Xina i Corea, i la va "cagar" tant que va haver de demanar perdó i al poc temps va acabar plegant.
A França, Alemanya, Itàlia o al Japó els coŀlaboracionistes o els membres dels partits nazis, van haver de fugir, van ser perseguits, jutjats, empresonats i alguns fins hi tot executats.
A l'Estat Espanyol els governs homenatgen líders nazis con Juan Antonio Samaranch, Santiago Bernabéu, o Manuel Fraga, i els seus hereus es passegen pels nostres pobles i ciutats i fins hi tot alguns utilitzen el discurs xenòfog per guanyar el vot dels ciutadans menys instruïts. Emprant el mateix llenguatge farcit d'odi i populista que empraven Hitlter i els seus sequaços, si el PP guanya a Badalona Lars Von Trier sempre hi pot anar a rodar una de les seves avorrides peŀlícules Dogma.

1 comentari:

Carquinyol ha dit...

Però si be a rodar a Badalona que no porti galetes i que vigili la càmara.