diumenge, de maig 01, 2011

De vacances

De vacances! Aquesta setmana és una de les més tranquiŀles de l'any. Els japonesos l'anomenen la "Golden Week", és un període de vacances per visitar el país o tornar al poble.
Tot comença amb:
El dia de Showa el 29 d'abril. Showa és el període de regat de l'emperador Hirohito que va des de 1926 fins a 1989. El 29 d'abril era festiu per celebrar l'aniversari del sobirà, després de la seva mort, la societat estava massa acostumada a fer festa aquest dia per canviar. Així doncs es va decidir continuar fent festa sota el nom de Dia Verd fins que l'any 2006 es va canviar pel del període històric.
El 3 de maig és el dia de la Constitució, l'any 1947 el Japó va adoptar la seva primera constitució democràtica, sota l'ocupació americana la redacció de la Carta Marga va ser encarregada pel comandant suprem de les forces d'ocupació, el General Douglas MacArthur. Aquesta norma inclou el famós capítol 9 que inclou la renúncia expressa de declarar la guerra, per això, Japó, juntament amb Costa Rica són els únics estats del món sense exèrcit.
El 4 de maig, el dia verd, "Midori no hi". Aquest dia dedicat a la contemplació de la natura es celebrava el 29 d'abril des de la mort de l'emperador Hirohito ( Showa ) com a homenatge a l'estimació que aquest sobirà sentia per la natura ( que no per les persones ), però es va passar al dia 4 de maig l'any 2006 i des d'alehores forma part de la Golden Week.
El 5 de maig, és el dia dels nens, potser la festa més imporrtant de la Golden Week, aquesta festa celebra la felicitat dels nens i els vincles amb la mare. És una festivitat que es remunta al segle VI, època en que es demanava a les divinitats que els nens creixesin sans i forts, inspirant-se amb herois històrics, o mitològics.
Les cases s'adornen amb nines com la que us vaig ensenyar fa poc, i es fan voleiar banderes en forma de carpa d'amunt els teulats.

Així doncs, és festa i jo vaig més de cul que mai.

4 comentaris:

Marta ha dit...

Que bo!!! De totes maneres aprofita aquests dies per jugar amb els teus fills!! Que disfruteu molt i molt!!!
Petons!!!

tatanu ha dit...

Una pregunta Isaac: no sé si ho tinc mal entès, però oi que el dia dels nens era exclusivament per a nens (i no nenes)? O que les carpes sols les hissaven per els fills mascles?
És que açò no ho recordo bé.

MARIBEL ha dit...

Això sí que és conciliar vida familiar i laboral. A gaudir!!!!!

tobuushi ha dit...

Tananu.
Tens raó el dia dels nens està dedicat als nens varons i el dia de les nenes a les nenes, el dia de les nenes es el 3 de març i no és festiu.
De totes maneres darrerament el dia dels nens es considera igualment per nens i nenes.