dijous, de gener 12, 2012

Ja hi tornem a ser...

Després d'un petit període de vacances, merescudes, ja tornem a ser al peu del canó, la Shikibu ha tornat a l'escola, l'Aya a les seves reunions amb les altres mares, en Miró a les seves entremaliadures habituals i jo, com sempre, davant l'ordinador fent dibuixets, mirant de sobreviure un any més en aquest país tan estrany i alhora fascinant.
No sabem que ens depara en nou any, però per a nosaltres serà una altre aventura, esperem que la voldreu compartir amb nosaltres.

5 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Ben retornat !

Marta ha dit...

I tant que es una aventura!! PErò ja et dic jo que es per fer-ne una bona historia!! NEcessitem de la teva informació per anar-vos seguint! Ben retornats!!!

Anònim ha dit...

Hola Isaac, sóc un seguidor anònim de fa temps.

I avui et volia fer arribar un article publicat al Temps, no sé si ja l'has vist, que parla de la màfia japonesa, espero que sigui del teu interès.

Ramon Torrell

Clatellada als 'yakuza'
El Japó està tip del poder de les organitzacions criminals –anomenades yakuzes– i vol acabar amb aquest fenomen de forma expeditiva. L’octubre, les ciutats de Tòquio i Okinawa van adoptar un reglament antimafiós prohibint, a tota persona, física o moral, mantenir relacions de negocis amb un boryokudan (significa “grup violent”, però és sinònim de yakuza).
De fet, l’ofensiva contra la màfia autòctona ja fa temps que està en marxa i la capital nipona és la darrera de les quaranta-set prefectures del Japó a prendre aquesta mesura. A partir d’ara, els infractors s’exposen a càstigs severs, com el tancament dels seus comptes bancaris o la cancel·lació dels contractes de lloguer que tinguin oberts. I si perseveren, podran ser condemnats a presó –fins a un any– i seran multats amb 4.700 euros.

El nou reglament també inclou la persecució dels propietaris de restaurants que continuïn pagant la “protecció”, encara que siguin considerats víctimes de racket. L’objectiu és aïllar els mafiosos de la resta de la població i tallar-los el cordó umbilical sigui com sigui.

D’aquesta manera, moltes activitats considerades banals s’han trobat en el punt de mira del reglament. Com el cas de les impremtes, ja que està prohibit fabricar cartes de visita amb els noms dels membres d’un sindicat criminal. I aquesta prohibició, que pot fer riure o que sembla absurda, té el seu sentit al país del sol naixent on privar un home del seu meishi –targeta de visita– pràcticament equival a treure-li tot el seu estatut social. Sense targeta, perd el seu rang i la seva credibilitat. I és impensable, fins i tot per a un gàngster, anar a qualsevol reunió sense targeta de visita.

Un altres que hauran de revisar els seus costums són el venedors de pizza a domicili. I es veuran obligats a mirar amb lupa les comandes de més de dues pizzes, especialment els divendres, dia que els gàngsters nipons celebren el “pizza Friday”. En aquest sentit, la policia ja ha destinat un equip d’agents a ensenyar els responsables de restaurants a desxifrar el vocabulari que utilitzen els clans quan fan una comanda per telèfon. Els clubs de golf, molt populars a tot el país, també han estat advertits que, si reconeixen qualsevol yakuza, fins i tot si es troba a mitja jugada, ha de ser expulsat immediatament.

Algunes companyies de lloguer de cotxes ja han rebut les primeres advertències per haver llogat un vehicle a un gàngster notori. I fins i tot un mestre d’obres ha estat amenaçat de perdre la seva targeta bancària per haver empaperat la casa d’un criminal... La clatellada és important, però comportarà molts problemes jurídics. Caldrà, en cada cas, distingir els còmplices de la màfia –inclús els involuntaris– i els veritables yakuzes. I, segur que aquests, a hores d’ara, ja estan pensant com mimetitzar-se molt més.
Xavier Vinader | Actualitzat el 02/01/2012

tobuushi ha dit...

Carquinyol.
Moltes gràcies i feleicitas per l'aniversari!
Marta.
A veure si trobo inspiració.

Ramol Torrell.
Moltes gràcies per visitar-nos, i gràcies per fer-me arribar aquest aricle, és molt imteressant, però sóc una mica escèptic, visc en una ciutat on hi ha molta "Yakuza" i els veig que es passegen impunement com he explicat moltes vegades al blog, pots trobar les entrades als següents enllaços.

http://tobuushi.blogspot.com/2006/06/yakuza-s-si-us-plau.html
http://tobuushi.blogspot.com/2007/03/el-meu-ve.html
http://tobuushi.blogspot.com/2007/03/el-meu-ve2.html
De fet crec que la "Yakuza" manté a ratlla altres tipus de màfies més perilloses, com la xinesa o la russa. No sé si les mesures de les que parla l'article seran efectives, la de la targeta de visita és ridícula ( jo imprimeixo les meves a casa ), però de moment no s'amaguen pas.

amb una taqueta vedrmella al cor ha dit...

Bon Any Nou Isaac i família. Com a enamorada del Japó et agraeixo molt i molt aquest blog. Vaig visitar Japó en el any 2010 i llegir lo que tu escrius i veure les teves fotos, es com tornar-hi un altre cop. Gracies.