dimarts, de gener 17, 2012

Us presentem Manuel Fraga...


Us presentem Manuel Fraga, per uns "Don Manuel", per a mi un fill de puta que ha anat al canyet.

López Tena diu que no sap si alegrar-se de la mort d'una persona, però jo me n'alegro de la seva mort, tot i que per a mi hagués estat diferent, entre els murs d'una presó, amb la clau de la cela llençada a Palomares, on a ell li agradava banyar-se.
Me n'alegro de la seva mort, però no dormiré millor, perquè no ha estat jutjat pels seus crims, i ha mort al llit com o fan la majoria d'assassins i criminals franquistes a l'estat espanyol.
Me n'alegro de la seva mort com hom es va alegrar de la mort de Franco, Hitler, Goebbels, Mussolini, i tota la resta de criminals com ell, potser no tant sagnant com els altres, perquè els temps eren diferents, però qui sap que hagués fet si hagués pogut. Era molt murri Fraga.
Men'alegro com les 400 persones que anit van omplir la font de Canaletes brindant per la mort de l'ex-ministre fraquista.

Manuel Fraga Iribarne va ser nomenat ministre d'Informació i Turisme del règim franquista l'any 1962, càrrec que va ocupar fins el 1969. Fraga va ser el portaveu del govern que va anunciar l'execució del dirigent del PCE Julian Grimau, al qual va qualificar de "ese caballerete". Franco va demanar als seus ministres que signessin personalment la condemna i dos s'hi van negar a fer-ho. Fraga la va signar.

En aquell càrrec, responsable també de la censura, Fraga es va fer famós per banyar-se a la platja de Palomares quan hi va caure una bomba atòmica americana, per a demostrar que no hi havia perill. Fraga va ser també l'inspirador de la campanya dels "25 años de paz".

El 1975 seria nomenat ministre d'interior del govern de Carlos Arias, tot just després de la mort de Franco. Durant el seu mandat van passar tot d'episodis greus, el pitjor dels quals l'assassinat a Vitòria de cinc manifestants l'any 1976 que va ser la raó del "Campanades a Mort" de Lluís Llach l'any següent. També van passar els fets de Montejurra i van aparèixer els escamots que atentaven a l'estat francès contra militants d'ETA.

El sr. Manuel Fraga Iribarne mai ha demanat excuses al poble català per les declaracions que va fer l'any 1968 essent ministre de Franco i en les quals va afirmar:

“¡Hay que decir español y no castellano! El español es la lengua de todos. Se ha transformado ya en la lengua de España (…) Haré todo lo posible para evitar que se destruya la unidad nacional. Porque Cataluña fue ocupada por Felipe IV, fue ocupada por Felipe V, que la venció; fue bombardeada por el general Espartero, que era un general revolucionario; y la ocupamos en 1939 y estamos dispuestos a ocuparla tantas veces como sea necesario y para ello estoy dispuesto a coger el fusil de nuevo. Por consiguiente, ya saben ustedes a qué atenerse, y aquí tengo el mosquetón para volverlo a utilizar”

Quan en diverses entrevistes se li va demanar si condemnaria o criticaria el franquisme sempre s'hi va negar. Per últim us insto a llegir l'article de David Fernàndez a Setmana Directa on és fa un resum detallat del currículum feixista d'aquest "admirable" senyor.

8 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Fa vergonya llegir el que publiquen del tema la majoria dels diaris espanyols i catalans. Fa ràbia veure com volen canviar una història que encara té morts que demanen justícia.

Només espero que cremi a l'infern.

tatanu ha dit...

Jo també alço la meva copa, però amb la resignació de saber que no s'ha fet justícia.

Marta ha dit...

Ahir vaig sentir als Matins de TV3, que un contertulià, l'elogiava!!! Va dir que era molt humil!!?? Jo crec que s'equivocaba de persona. No s'enrecorda de la censura i de tot el mal que va fer!
El probñema es que ha deixat alumnes!!

Azahara Carreras ha dit...

No sé si has escoltat a un oient que va trucar ahir a la ràdio per xerrar damunt Fraga, cansat de tot el que es deia als mitjans. Et passo el link del youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=W9kU1gHyIYM&feature=share

Salut!

maria ha dit...

Doncs a la televisió del govern espanyol ens omplen de reportatges, com si s'hagués mort una imminència.
Brindem amics i espero no veure'l mai més.Visca Catalunya!

tobuushi ha dit...

Carquinyol.
Tens raó, només SI ha estat a l'altura i ha dit el què penso molta gent. El pitjo per a mi Duran i Lleida.

Tatanu.
No esperis justicia dels opresors.

Marta.
El problema és que els frnaquistes, amb el nom canviat, no han deixat mai de remenar les cireres, però això ha Espanya ja li està bé.

Azahara Carreras.
Ja el vaig escoltar, moltes gràcies per l'enllaç, qui parlava era un demòcrata sense pèls a la llengua, un exemplar únic a les Espanyes.

tobuushi ha dit...

Maria.
És clar, ens volen esborrar la memòria. Ja ho van fer amb Samaranch.

Claire ha dit...

Molt ben dit!!!!