dissabte, de març 03, 2012

Dolços per a les nines

Ja és mitja nit a la Vila del Pingüí, avui ha sigut el Festival de les Nines, "Hina Matsuri", ja us en he parlat moltes vegades en aquest blog ( 2007, 2008, 2009 ), . Però sempre em fa gràcia tornar a fer fotos de les nines de l'Aya que hi ha a casa dels sogres, aviat seran de la Shikibu, perquè és pubilla. I a l'Aya ja li han fet "servei" més dolent que bo, ja que em va torbar a mi, que no sóc cap bon partit que diguem.
Les nines de l'Aya són molt bones, fetes per un artista famós, Mataro Sensei, sí Mataró, però no té res a veure amb la ciutat del meu estimat Maresme.
La gràcia és que a diferència de moltes altres, aquestes estan dretes, però el més important és la cara, de porcellana, pintada amb molta delicadesa, i els cabells, que són humans.

 Aquest és l'"Oji",  el Príncep,

 I aquesta la "Hime", la Princesa.

Tenen les cares rodanxones típiques de les pintures que representen el Període Heian ( 795 - 1185 ), l'època de les grans poetesses, i de la cort imperial més refinada de la història del Japó.

 Un detall del kimono de la Hime , 

 Aquest és un detall dels pantalons del Príncep.

 Això són "arare" ( sí, com Arare-chan ) unes galetes d'arròs,

 Això són "hinagashi", són galetes salades el cap i té un cacauet i el cos té gust de salsa soja,

Aquest són "Konpeito", uns sucres, molt típics de les bodes, a la darrera boda imperial se'n van repartir entre els convidats com si fossin confits d'un bateig.

Normalment es fan ofrenes a les nines, per demanar que les nenes pugin sanes, fortes, i boniques, i trobin un bon marit ( què hi farem és tradició ).
Jo els demano que la Shikibu, pugi, sana, forta, bonica i que pugui estudiar a la "Waseda" ( una universitat molt bona on va estudiar el meu sogre, sempre en faig broma, és com fi fos ESADE, bé potser ESADE no, aquí no tenim prínceps corruptes ).
Demà si Déu vol, i Sant Pere ens deixa, anirem a veure un festival de nines molt bonic que fan a Matsuda, un poble aprop d'aquí. Ja us en faré cinc cèntims.

4 comentaris:

amb una taqueta vedrmella al cor ha dit...

Curioses tradicions, si senyor. Jo com que fa relativament poc que conec aquest blog no en havia llegit res de lo de les nines, ara ho cercaré y ho llegeixo. Que vagi molt be dema per Matsuda, espero la crònica amb ganes. Salutacions des de Barcelona.

maria ha dit...

Quina bona cara que fan aquests caramelets.
Esade encara li guanya la fama,però comença a tenir esquerdes de que per allà hi han passat els millors impostors:Montull,Urdangarin...i més.

tobuushi ha dit...

sadak@-chan
Cada any passen coses noves, malgrat ser les mateixes festes.

maria.
Són molt bons!
Ostres si, ESADE, déu n'hi do! Però el meu cosí hi va estudiar i abans d'acabar la carrera ja tenia una pila d'ofertes de treball com a executiu.

tobuushi ha dit...

Al Japó la corrupció està molt perseguida, fa dies vaig llegir que l'alcalde d'un poble de la zona del tsunami havia estat suspès perquè havia fet regals al ministre d'emergències nacionals i a membre dels govern per valor de 1.000€ del fon públic, el curiós del cas és que els regals eren llaunes de cranc i l'home volia agraïr l'ajudai alhora promocinar la zona. Tanmateix és culpaple segons la llei japonesa.