dimecres, de març 14, 2012

White Day ( Howaito De )

"Howaito De", és la peculiar manera que tenen els japonesos de pronunciar, White Day. Aquesta és una diada bàsicament comercial que es celebra al Japó, Corea, Taiwan i Xina des del 1978 més o menys.
Es tracta de retornar un regal a les noies, dones, parelles, etc...que ens van obsequiar amb xocolata ( als homes ) per Sant Valentí.
Com en aquest dia, de Sant Valentí, hi ha diferents tipus de xocolata, la Honmei-choco ( entre enamorats ) i la Giri-choco ( de compromís ).
Si el dia de Sant Valentí es rebia xocolata, el White Day és tradicional oferir altres tipus de dolços, tot i que la xocolata blanca o els Marshmallows ( núvols ) tenen molt d'èxit.
Per la meva part prefereixo els núvols, queden mot bé, a més són blancs. Enguany m'he entretingut a dissenyar la presentació d'uns núvols boníssins ( s'ha de tastar el producte abans de regalar-lo (^_^) ) farcits de xocolata que he trobat a Muji.

 A l'esquerra el meu Honmei-choco per a l'Aya i a la dreta Giri-choco per a les meves profes de japonès.

Me n'he fet un fart de preparar pots, vaig a moltes classes, i cada dia tinc professors diferents.

Per a mi no representa cap problema tenir el detall del Giri-choco, però si ets el cap d'una empresa, aleshores has begut oli, ja que és tradició que el cap regali chocolata a totes les empleades que li han donat per Sant Valentí, i és clar no hi ha cap subordinat que no tingui aquesta deferència amb el seu superior. El meu sogre, s'apunta sempre què li han donat i qui ho ha fet ( quina por ). Són bojos aquests japonesos, com diria l'Astèrix (^_^)!


5 comentaris:

amb una taqueta vedrmella al cor ha dit...

Espero que el nou terratrèmol no os hagi amargat un dia tan dolç.

maria ha dit...

Ostres quina bona pinta aquests dolços...

Eutrapèlia ha dit...

Són preciosos els potets! A mi els núvols no em fan gaire el pes, clar que de xocolata no n'he menjat mai...

Unknown ha dit...

Què xulo! I què considerat!

Claire ha dit...

Sempre m'ha fet molta gràcia aquesta tradició, però sí, segons amb quines coses, estan una mica bojos! Això de donar-ne a totes les empleades... jejeje
T'ha quedat ben maco!!! Tot un detall!!