dilluns, de desembre 10, 2012

Keep calm and...

Durant la WWII ( la Segona Guerra Mundial ) el govern britànic va encarregar uns cartells per animar la població en cas d'una hipotètica i probable invasió dels alemanys. Finalment la invasió no es va dur a terme i els cartells no es van publicar tot i que se n'havien imprès milions de copies.
El pobles invasors sovint intenten imposar la seva llengua sobre els pobles envaïts, durant la Segona Guerra mundial, i anys abans, l'Imperi Japonès ho va fer a Manxúria i Corea, així com altres territoris ocupats, el general McArthur va voler imposar l'anglès al Japó i fins hi tot obligar a usar els caràcters llatins per bandejar els Kanji, de fet la majoria d'edificis oficials estàn rotulats amb les dues llengües.
Espanya, des de fa centenars d'anys, ha imposat la llengua castellana allí on ha anat, hi malgrat el què digui el seu rei, ho ha fet per obligació i per la força de les armes.
A Catalunya en sabem molt, ja que el catalans patim dia rere dia la imposició de la llengua castellana, forçadament ara no per la força, de les armes, però a cops de decret llei.
Com els britànics amenaçats per la invasió alemanya, avui els catalans ens hem de mantenir calmats, i evitar l'enfrontament, no hem de deixar que la crispació trenqui la convivència, però per sobre de tot hem de seguir treballant per a la llibertat del nostre poble, de manera pacífica i democràtica, i un cop més donarem exemple al món.
Keep calm and speak Catalan.
Per cert, he sabut que Twitter ha tancat el compte de @KeepCalmCat, un acte de censura totalment reprobable segurament induit per alguna autoritat espanyola i pel desconeixement de la causa.

5 comentaris:

maria ha dit...

Però com pot tenir tan de poder l'Espanya tenint la fama que té.

Anònim ha dit...

el meu keep calm preferit ^^

http://1.bp.blogspot.com/-25sIulDhfew/T_nXn2z2ogI/AAAAAAAAAUA/fSYzcjxi5Hw/s1600/keep-calm-and-ctrl-z-6.png

Alba ha dit...

hehehe, m'ha agradat el keep calm del Pons! ^^
La questió estar en mantenir la calma... és que ells volen és que ens alterem per això no paren de provocar i de posar el dit allà on més mal fa.

Eutrapèlia ha dit...

Ja torna a estar obert!

tobuushi ha dit...

maria
Per la força, sempre per la força.

pons007
LOL

Alba
És difícil però.

Eutralpèlia
Aquests de Twitter, no saps per on agafar-los.