divendres, de desembre 21, 2012

Eleccions al Japó 16D

El diumenge els japonesos van exercir el seu dret a decidir. Hi va haver eleccions i els japonesos van triar entre continuar amb el partit Social Demòcrata DPJ o canviar pels conservadors LDP ( malgrat que es diguin lliberals són conservadors ).
Sembla que el partit de govern no va suportar la crisi ni la tragèdia del terratrèmol, ni tampoc el canvi de primer ministres, tres en una legislatura de tres anys. El japonesos han triat tornar al govern de sempre, el que havia manat des de la post-guerra durant 50 anys.
La "pallissa" ha estat de campionat, els laboristes han passat de 232 representants a 58 i els conservadors, de 139 a 325!
El primer ministre Yoshihito Noda, és clar, ha dimitit. Aviat tornarem a tenir Shizo Abe, que ja havia estat primer ministre. 
D'Abe us haig de dir que va provocar incidents diplomàtics amb la Xina i Corea per la seva "peculiar" manera d'entendre la història.
També amb l'entrada del nou govern laborista es va destapar la mala gestió en el pagament de pensions, i fons públics perduts, entre molts casos de corrupció i prevaricació, us sona?
De fet estic molt descontent, des que manava el DPJ la situació pels immigrants començava a millorar, com per exemple cursos de japonès i de integració gratuïts, millora en l'obtenció de visats, supressió de les taxes de re-entrada al país ( abans s'havia de pagar 60€ per tornar a entrat malgrat tenir visat permanent ). També es valorava la possibilitat de facilitar la immigració, i donar-nos dret a vot a les municipals.
El proper govern conservador que de moment farà coalició amb els "ultra-budistes" del New Komeito, de temen més llana al clatell ( llana budista ) que un capellà de l'Opus, tornarà al programa nuclear, i té idea de reformar l'exèrcit que no tenim per llei constitucional, i convertir-lo en un exercit real. Cosa que agradarà molt als nostres veïns.
Una altre cosa que em preocupa son els resultats del JRP ( Japan Restoration Party )  54 representants, un nou partit creat pel "fatxa" d'en Shintaro Ishihara, el batlle de Tòquio, un paio que va dir que els francesos no sabrien mai de matemàtiques perquè en francès no es pot comptar, fent referència a la manera que tenen de dir 70 i 80 ( soixante-dix i quatre-vingts ).


 Shizo Abe i Yoshihito Noda.

 Els cartells es pengen d'aquesta manera, molt cívic i endressat. 

No vaig poder fer fotos al coŀlegi, però no em fan gaire gràcia les urnes tancades d'aquesta manera, per cert qui controla les urnes són funcionaris municipals. Tot i que també es vota les escoles, l'Aya va haver de votar a l'Ajuntament, que fa de coŀlegi del barri.


Google va fer un doodle especial eleccions.

3 comentaris:

maria ha dit...

Una curiositat...pots votar al Japó?

Anònim ha dit...

no sembla que et faci gaire gracia aquesta pujada del partit al govern...

Jordi ha dit...

De fet l'arribada del nou govern ja s'ha traduït en una devaluació del Ien, que ara està al voltant de 112 i pujant, una bona noticia per l'economia japonesa (exportadora) i pels que volem anar-hi de vacances!

p.d. Es el meu primer comentari, però fa molt que et segueixo. Moltes gràcies per fer un blog tant interessant pels que estimem la cultura japonesa!