divendres, de juliol 19, 2013

Isakaya, la taverna japonesa

És molt típic a les empreses japoneses potenciar la comunicació entre companys a través de fer sortides després de la feina, d'aquestes sortides se'n diu "飲み会" ( nomikai ), o sigui "reunió per beure", literalment.
Aquestes sortides s'acostumen fer el dijous, com quan érem universitaris. Jo d'aquests dijous en dic "momuyoubi" ( di-beure ) un joc de mots derivat de la paraula "mokuyoubi" ( dijous en japonès ).

Normalment anem a les famoses "Isakaya", les tavernes japoneses, són llocs molt acollidors decorats a l'estil japonès on es pot beure i menjar fins tard, n'hi ha que ofereixen "tabe-hodai" o "nomi-hodai", menjar i beure tant com es vulgui per un preu fix, durant, normalment dures hores.
Per cert, la paraula "Isakaya" és de les primeres que vaig aprendre en japonès, no per vici, sinó perquè és molt fàcil de recordar, per a mi, Isak+Aya com jo i la meva dona.

La setmana passada vam anar a aquesta Isakaya, em va agradar tant que en vaig fer fotos, perquè us feu una idea de com són aquests establiments.

 Normalment són reservats, i t'has de descalçar per entrar...

 Algunes decoracions són de peŀlícula.

I el menjar és molt bo gairebé sempre, a la taula hi ha nap ratllat amb salsa de pruna salada ( umeboshi ), mongetes "edamame", pinxos de pollastre a la brasa "yakitori", sardinetes fregides, pollastre arrebossat...

La manera de fer les comandes és molt pràctica, tens aquesta pissarra digital, on demanes el que vols, sense haver d'esperar el cambrer, a més et va sumant el compte en tot moment i el divideix pel número de comensals, perquè els japonesos també paguen a "la catalana".

Però el millor de tot es la companyia, i veure com el teu cap fa l'animal (^_^)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

doncs el lloc està molt xulo, jo m'imaginava un antre de mala mort mig destrossat per la gent borratxa xD

tobuushi ha dit...

I ara!