dilluns, de maig 14, 2007

L'arròs del terratrèmols

El passat dimecres mentre mirava la tele es va produir un terratrèmol, petit, dels de 3 0 4 graus, de seguida, però apareixia sobre impresa la informació sobre la sacsejada i els punts on s'havia notat i el grau de intensitat. Això ens passa molt sovint, és normal i no gaire notícia, l'endemà ningú en parla, i "aquí no ha passat res".
Hi estem tan acostumats que estem perdent la por i això es perillós.
Us parlo d'aquest tema perquè sembla que aquesta setmana ha estat la setmana dels terratrèmols, primer el dimecres la petita sacsejada, l'endemà una empresa va anunciar un arròs que s'escalfa amb aigua freda, el divendres van tenir simulacre d'emergència a l'escola ( l'escola de japonès on estudio, encara no n'he parlat, ho faré desprès dels exàmens).

Però deixeu-me que us parli de l'arròs de es prepara amb aigua freda, genial, no? Es d'un producte especial per emergències, es diu "Hotto! Raisu" ( Hot! Rice), i no es tracta de les tendències sexuals de la Condolezza.
Es veu que posen l'arròs a 4.000 vegades la pressió atmosfèrica, tanmateix han aconseguit que es mantingui tou i cremós. Quan s'hi afegeix l'aigua, dins d'un contenidor amb un agent exotèrmic, el vapor que es crea escalfa l'arròs i en 15 minut està llest per menjar.

Malgrat que és molt pràctic, de moment, no és gens barat ja que val uns 10.000 iens 30 paquets, uns 50 euros. De totes maneres les autoritats ja n'ha fet comanda en cas de emergència.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quines coses!! En tot cas per cas d'emergència segur que són prou pràctics.

Sort amb els exàmens... i no perdis mai la por a res !!

Shiruba ha dit...

Deu n'hi dó. És prou curiós que es puguin fer aquestes coses.