dimarts, de maig 29, 2007

Les "petites" diferències

Entre el Japó i "les espanyes" hi ha "petites" diferències que, en moments d'enyorança, em fan recordar perquè vull viure en aquest país tan llunyà i estrany.

Un dels trets diferencials dels japonesos és que assumeixen les responsabilitats dels seus actes amb totes les seves conseqüències, aquest ha estat el cas de Horiemon, el president de Livedoor, una empresa d'inversions de borsa a través de Intertet, ell fa falsejar dades del preu de les seves accions fent que una empresa seva comprés accions d'una companyia, també seva, per incrementar-ne el valor, us sona?

Ahir el ministre d'agricultura del Japó, Toshikatsu Matsuoka es va penjar del coll, la policia el va trobar al seu domicili avisats pel seu secretari, i malgrat els intents per salvar-li la vida, va morir hores després a l'hospital de la universitat de Keio.

Matsuka de 62 anys, estava implicat el un afer de malversació de fons públics, segons l'opocició parlamentaria sembla que havia inclòs despeses en materials d'oficina del seu ministeri i la seva oficina al parlament, despeses valorades en milions de yens, però aquests diners ja s'havien pressupostat amb anterioritat ja que és el govern qui cobreix aquestes despeses.
Sembla que també estava involucrat en un delicte de corrupció en rebre diners a canvi de concedir un contracte a l'empresa Japan Green Resources Agency (JGRA).
El ministre, en veure-li les banyes al toro , hi abans d'acabar amb un procés judicial que el declararia culpable, ha decidit que la sortida més honorable era llevar-se la vida. Que hi farem el Japó és així.
L'afer, és clar ha esquitxat al primer ministre Shinzo Abe i al seu partit LPD, i es veu que ja han començat a arribar les dimissions i els cessaments.
A veure, jo, amb això no dic que tots els lladres tipus Zaplana o Matas s'hagin de fer el "harakiri", però no estaria malament que tastessin una mica de Can Brians o la Model, oi que ens entenem?
Uns per massa i altres per massa poc.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Tu no saps el que donaria per poder fer que en Zaplana, Arqué, Matas, Fabra, Camps, etc... tinguessin durant un cert temps aquest sentit d'honor japonés del que parles...

Anònim ha dit...

Una cosa que em sorprèn d'aquesta cultura d'assumir les pròpies responsabilitats japonesa és que no haurien de ser una societat sense corrupció si assumeixen les responsabilitats que els toquen?

D'altra banda, la descollonamenta que hi ha al nostre estat també té tela...

tobuushi ha dit...

Vull dir que quan cometen un error assumeixen les consequencies dels seus actes. Per exemple si el producte d'una empresa surt defectuos i causa problemes al consumidor, una apagada de llum, potser els principals de l'empresa demanaran perdo publicament, i els responsable de la "negligencia" sera cessat.

Anònim ha dit...

això, veus ja està més bé...

Anònim ha dit...

Subscric el que diu en carquinyol! Si més no ens treuriem de sobre força escòria que només fa mal. Tot i que segurament serien substituïts amb bastanta rapidera per una altra escòria però millor això que res.