dimarts, de gener 01, 2008

Bon any Heisei 20

Akemasite ometedou, és com es felicita l'any nou al Japó. Aquest serà l'any de la Rata segons el calendari xinès, i també l'any 20 de l'era Heisei segons el comput Japonès, des de la coronació de l'emperador actual.
Els japonesos, per aquestes dates s'envien nengajou, felicitacions d'any nou, de la mida hagaki ( postal 100X148mm ). Val 50 iens arreu del país, i correus les emmagatzema per començar a repartir-les a partir d'avui.
Així doncs, bon any per tothom!

2 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Doncs en aquest estat un dels missatges sms més famosos aquestes festes utilitzava la frase del rei d'Espanya amb Hugo Chávez...

Feliç 2008 company !!

tobuushi ha dit...

El millor que et puc respondre a això és l'article de Víctor Alexandre publicat a l'e-noticies.

"L'exabrupte reial

per Víctor Alexandre
dilluns, 19 novembre 2007

A mi, personalment, el que pugui dir el rei d'Espanya m'interessa tant com el que pugui dir el rei de la selva, però vistes les imatges de l'un, a la XVII Cimera Iberoamericana, i de l'altre, al programa "Planeta Terra" del Canal 33, he de confessar que sento molta més consideració pel segon que no pas pel primer. El segon, almenys, s'atreveix amb tothom, no només amb els petits. Dic això, perquè el comportament del rei d'Espanya a l'esmentada Cimera ha estat indigne d'algú que ostenta el seu càrrec. L'exabrupte -"¿Por qué no te callas?"- adreçat al president de Veneçuela, Hugo Chávez, és d'aquells que fan sentir vergonya aliena encara que, com jo, no se sigui espanyol. N'hi ha prou de ser una persona mínimament civilitzada i respectuosa amb tots els pobles del món, per pobres que siguin, per sentir fàstic davant el menyspreu expressat pel Borbó a Chávez. Ni tan sols es va dignar tractar-lo de vostè. Només cinc paraules rabiüdes, les mateixes que se li diuen a un mico rondinaire enfilat a un armari. Talment com una sonora ventositat enmig d'un discurs. Realment patètic. Tan patètic com el nacionalisme espanyol, que està extasiat amb el comportament del seu monarca. Que n'és de fàcil sentir-se el rei del mambo davant de pobles de l'anomenat Tercer Món. Si el rei d'Espanya és tan valent, per què no prova de fer callar George Bush, Angela Merkel o Gordon Brown davant les càmeres de tot el món?
Tres vegades ha estat escollit Chávez pel seu poble i era en nom d'aquest poble que parlava a la Cimera. Quantes vegades ha passat per les urnes el rei d'Espanya, després que Franco el designés com el seu successor i jurés els Principios Fundamentales del Movimiento? Doncs bé, aquesta és la persona que, atorgant-se una representativitat que les urnes mai no li han donat, va gosar fer callar en un fòrum internacional un president democràticament escollit. Per cert, què hi feia, allà, el rei d'Espanya? No n'hi havia prou amb el president del govern espanyol, Rodríguez Zapatero, per representar-la?
Zapatero va estar correcte en les formes, però es va equivocar defensant José María Aznar. Zapatero sap molt bé que Aznar va participar en el cop d'Estat contra Veneçuela l'any 2002 i que hi ha hagut reiterades denúncies contra Nuevas Generaciones per col·laborar amb grups violents a les universitats privades veneçolanes. La seva reacció, per tant, dient que Chávez ofenia el poble espanyol quan blasmava Aznar, no tenia cap sentit, atès que hi ha milions d'espanyols –la majoria, per sort- que pensen d'Aznar el mateix que pensa Chávez. El problema de Zapatero i del seu rei és que, independentment de la ideologia personal que tinguin, són nacionalistes espanyols. Això fa que se sentin al·ludits cada cop que s'esmenta un espanyol, encara que aquest espanyol sigui algú que ja fa temps que hauria d'haver estat assegut davant un Tribunal Penal Internacional, al costat de George Bush i de Tony Blair, per crims contra la humanitat."

I estic 100% d'acord