dimecres, de gener 16, 2008

Preparats per espantar dimonis

El passat dilluns vam anar al centre civil del sur de Hadano, el "Minami Kominkan", allí vaig aprendre una mica més de cultura japonesa.

És tradicional durant el cap d'any seguir uns rituals que tenen la finalitat d'espantar els dimonis i dur la bona sort.
Un d'aquests rituals és el "kezuri kake", es tracta de tallar l'escorça d'uns branquillons creant tirabuixons de fusta, al fer-ho es desprèn una olor molt agradable, semblant a l'olor de les palmes o els palmons de Pasqua de Rams, aquest perfum és molt desagradable pels dimonis així que la senten se'n van morts de fàstic per la pudor.


Una altra tradició és la de menjar "odango", "odango" són uns pastissets de farina d'arròs, semblants als "mochis", la gran diferencia amb els "mochis" és la classe de l'arròs i l'elaboració, ja que si els "mochis" es fan a partir de l'arròs bullit, els "odango" es fan amb farina. després de barrejar-la amb aigua i algun colorant, verd o vermell, la massa es cou al vapor durant uns 10 o 15 minuts.
Alguns "odango" s'utilitzen per decorar les branques d'un arbre, que ens dura sort i espantarà als mals esperits.





Com veieu al Japó és un país amb tradicions ancestrals, estranyament properes a les nostres.

1 comentari:

Carquinyol ha dit...

Millor no fer això a Badalona per Sant Anastasi o ens quedem sense festa !!

Ja tens raó que alguns costums s'assemblen molt.