dimarts, de gener 08, 2008

Coses del cap d'any_4

El 3 de gener, com cada any, és tradició anar al temple anomenat Izumo Taisha, a Hadano, és un del temples més bonics i grans del poble.

La gent, abans de pregar fa les seves ablucions, primer et rentes la ma esquerra i després la dreta, n'hi ha que també glopegen l'aigua beneita.
Aquest dia es celebra la festa, al meu parer, més divertida del cap d'any, que consisteix en la preparació del "mochi", un pastis d'arròs de textura gomosa.
El millor de tot és que el "mochi" el preparen "osumosan" ( lluitadors de sumo) vinguts de la capital.

El "mochi" es prepara en un grans morters de fusta, la seva elaboració no es complicada però requereix d'una certa habilitat i força física. Es tracta d'arròs bullit que es diposita en aquests grans morters, tot seguit mentre l'arròs encara està calent, es pica i remena amb unes masses molt pesants també de fusta, una persona pica i l'altre remena i mulla la pasta perquè no s'enganxi, cal anar molt de compte quan es remena la pasta per no rebre un cop de massa, la coordinació és molt important, i el ritme ha de ser constant.

Tot seguit tothom pot gaudir de franc del "mochi" acabat de fer, essent una pasta sense sabor s'ha d'acompanyar de sucre o confitura de mongetes dolces, a mi m'agrada amb formatge fos i salsa de soja.

1 comentari:

Carquinyol ha dit...

vigila que si us despisteu el de la massa us deixa sense "mochi", que te pinta de ser golafre !!

;)