divendres, de gener 23, 2009

Va de pèls

La cosa va de pèls, resulta que ja fa temps que m'he adonat que al Japó hi ha una gran densitat de perruqueries o barbers, també hi ha dentistes a cada cantonada, i "pachinko" així com petits restaurants, el negoci és a la part de baix i la vivenda al primer pis.
L'altre dia vaig fer una passejada de 10 minuts amb la meva petita per fotografiar les perruqueries i els barbers que hi als voltants de casa meva.
No m'estranya que un dels personatges de la Vila del Pingüi de la sèrie "Dr. Slump" fos el "sr. Soramame " sr. Fava, un barber.
Així doncs avui la cosa va de pèls.
Tot seguit us poso un mapa de l'àrea on visc, els punts són les perruqueries i els barbers. I els números coincideixen amb les fotos per il.lustrar aquest post. No hi són per ordre, us aviso...


2. És una perruquera unisex que va obrir fa molt poc, just davant de casa. Et facin el que et facin sempre deuen trigar una hora, suposo...

3. Tominaga, "men's hair salon", no us encanta l'aparell d'aire condicionat davant l'aparador, trobo que li dona un aire molt modern.

8,9. River Side, i Art's, l'un sobre l'altre, on creieu que van els pèls tallats dels clients de la botiga del damunt...

7. Lepos, per Nadal les dependentes duen un barret de Papa Noel, segons l'Aya és la botiga de les plantes, també hi ha joguines per la canalla, tot un festival.

11. Beauty Palace, Natsugari, aquesta és la raó perquè la meva sogre es pensa que les perruqueries es diuen "beauty palace", és la perruqueria de les "obasans" ( les marujes ), del barri, malgrat que són amigues de la família, les odio a mort, sempre que veuen la meva filla diuen, "oh! com és que és tant bonica?" ( com volent dir- amb un pare "gaijin" ),  encara és l'hora que em parlin a mi directament. 

12. Hair Spray, voldríeu anar a un perruquer que es digués "laca", bé, potser l'Artur Mas, sí...

5. Yoshio, més tronat impossible, crec que és on van els "yakuza" del davant, potser es fan l'"alohe pama", la permanent a l'aloè que anuncien al cartell blau.

1. D'aquest mes val no parlar-ne, és el meu veí.

10. El típic barber que talla ras i gibrelleta. Sempre té cua d'estudiants que surten amb el cap rapat del local.

13. Un altre unisex, amb gran sentit de màrqueting, si no t'hi fixes ni el veus.

4. Si un era el "Beauty palace", aquest és el Total Beauty, Shinbi, si algú busca feina, aquí hi té una oportunitat, potser la primera tasca serà arreglar les persianes de l'aparador, i llençar la cadira descolorida de l'entrada, algú sabria dir-me quina és la funció de les totxanes de ciment?

6. Ei! No us equivoquéssiu pas, segon pis, per les escales, la gràcia és que malgrat que el cartell diu cap a l'esquerra, en realitat les escales són cap a la dreta, però tant se val, al Japó, és can pixa de totes maneres.

Després d'aquest tour pels locals dels "estilistes" del meu poble entendreu perquè l'Aya vagi al poble del costat quan ha d'anar a la "pelu", jo, com ja sabeu fa anys que hi he deixat d'anar, ailas!

2 comentaris:

Bernat Agullo ha dit...

osti aixo dels japonesos que no parlen directament (tot i parlar de tu) a mi tb m'irrita bastant --- si els estic parlant en japones -- i per les seves respostes sembla q entenen el q dic-- pq la seguent pregunta (sobre mi) la fan a la machiko q s'ha separat prudencialment precisament per evitar-ho??

aix

una mica mes de coratge siusplau

Bernat Agullo ha dit...

ah -- i referent a les perruqueries :D jo tpoc entenc pq n'hi ha tantes

i el 80% de les q hi ha aprop de casa tb estan enfocades el mercat obasan...