dijous, de març 05, 2009

Tsubakis i Camèlies

Japó és un país que estima les flors, en tenen per tot. El crisantem, la flor imperial, decora el seu passaport, cada ciutat té una flor adoptada, hi ha festivals de flors, concursos de Ikebana, i arrenjaments florals a la manera occidental, i quan arriba la primavera es tornen bojos per anar a veure els cirerers florits.
Una altre de les flors nacionals és el Tsubaki, coneguda a Catalunya com a Camèlia. I no, no us parlaré de Marguerite Gautier ni de Violetta Valery.

Tsubaki és també el símbol de l'empresa Shiseido que fins hi tot té una gamma de productes amb el nom de Tsubaki, perquè aquesta flor està associada a la bellesa femenina.

Parlant de belleses japoneses, aquesta és la imatge de les models de Tsubaki-Shiseido.

L'altra dia vaig visitar una exposició de tsubakis, no es pot dir que fos Ikebana, nomes la flor en un gerro, molt senzill, però malgrat noser un gran amant de les flors, vaig trobar que eren molt boniques.


Hi ha una gran varietat de tsubaki, i les mes apreciades pels japonesos son les vermelles, es curiós, potser perquè la imatges que tenia de les camèlies eren les del pòster que Alfons Mucha va fer per Sara Bernhardt, em pensava que eren blanques.

Per últim aquesta imatge és d'un dolç de Kobe, semblaven realment flors naturals fi no fos pel cartellet que ho indicava.

4 comentaris:

Carquinyol ha dit...

flors al bloc... s'acosta la primavera !!

;)

tobuushi ha dit...

I sense el Corte Ingles!

Joan ha dit...

jo vaig tenir la gran sort de poder anar al Japó fa un parell d'estius però amb la calor brutal que hi feia per desgràcia no vaig poder veure gaires flors als parcs .

De fet, diuen que la primavera és el millor moment per anar-hi. Tu que hi vius, aniràs a la festa del cirerer? (oi que és un d'aquests dies?). M'encantaria veure'n fotos!

merci i felicitats pel blog!!!

tobuushi ha dit...

Gracies,
Se'n diu Hanami, ara ja comencer a florir les pruneres i alguns cirerers, d'aquí poques setmanes crec que floriran del tot i a les hores començaran les peregrinacions, i les festes sota els arbres.