divendres, de març 13, 2009

Kaze

Bon dia, tinc "kaze", estic refredat.
Al Japó hi ha molta gent que en aquesta època de l'any es posa una màscara com la que duc a la foto, a l'estranger es pensen que és per no encomanar els refredats als companys de feina, bé, aquest és el meu cas si més no.
Però la majoria de japonesos tenen moltíssimes al.lèrgies. La més freqüent es "kafunsho", al.lèrgia al pòl.len de les flors.
Es posen olleres, fins hi tot de jardiner, màscares especials, barret, i guants fins els colzes. Un cromo.
Si es passegessin així per Barcelona possiblement els aturaria la policia, i als EUA acabarien segurament amb un tret al cap.
Sort que visc a "frikilandia" on tothom passa de tot.

Tornant als refredats, a Catalunya et prens un Frenadol i a dormir, al Japó això no és possible, així doncs hi ha milers de medicaments per aturar els refredats de manera radical.
Un dels més populars és "Benzaburoku", n'hi ha de tres tipus, el de gola, el de cap ( amb febre ) i el de nas ( quan tens la sensació que han obert una fàbrica de "Bandiblu" just dins el teu nas, d'on surten tants mocs?

Així doncs avui m'he posat la màscara, no vull que el meu company es refredi, bàsicament perquè hauríem de tancar la paradeta.

3 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Doncs millora't company... això del Frenadol no l'acabo d'entendre... perquè no és possible? Perquè no hi ha res similar?

Recomanació de l'àvia: un got de llet prou calenta, una mica de conyac (o similar) i a dormir. Si hi ha mal de gola afegir una cullerada de mel.

Shiruba ha dit...

Ostres... i el trobó de vares que hi ha al fons de la foto? Qui el toca?

tobuushi ha dit...

Bé, no podem perquè hem de treballar, no hi ha baixa per un refredat, i meny si ets el 25% de l'empresa.
El trombó és del meu company, per sort només el té de record, fa anys que no el toca.