dilluns, de març 09, 2009

Govern poca solta...

Resulta que estem en un període de crisi mundial, els governs estan invertint diners públics en ajudar bancs i empreses, intentant reactivar l'economia.
Els americans tenen un pla, els alemanys també, fins hi tot el govern espanyol té un pla. I el meu govern? Doncs resulta que al Japó ens sobren els diners, el govern té superàvit, de 2 trilions de iens. I que pensa fer amb els diners que sobren? Crear un pla per incentivar la venda de televisors ara que vindrà l'apagada analògica? Un pla que ajudi a renovar el parc automobilístic? Un nou hospital? Reformar algunes escoles que es cauen de belles? Noves carretes, que les que hi ha fan pena? Millorar els subsidi dels aturats o els jubilats? No, no, el govern japonès farà com el pagès de l'acudit dels porcs de l'Eugenio. "Ustet que les da de comer a los serdos? Jo? Les doy 20 durus y que sa comprin lu que quieran oiga!"
Doncs això és el que farà; als majors de 18 anys ens "tornaran" 18.000 iens ( 144 eurons ) i als petis de la casa 20.000
( 160 eurons ), i "que sa comprin lu que quieran".
Els mitjans informatius ja ha començat a preguntar als ciutadans que pensen fer amb els diners, ja majoria de gent jove pensa gastar-se'ls en un sopar amb els amics. Apa, bones notícies per Suntory, Kirin, i Asahi, entre altres. És una manera d'activar l'economia.
Però és clar el nostre primer ministre és un lector de Manga ( sense voler ofendre als lectors d'aquest gènere ), potser de tant en tant s'hauria de llegir el Wall Street Journal.

Qui ho anava a dir d'un país de formiguetes, que en ple hivern es comportessin com cigales.

3 comentaris:

Bernat Agullo ha dit...

i si s'ho gasten en un sopar encara, pero pel q sembla molta gent simplement ho ficara al banc per estalviar --- reactivant 0.

realment alguna cosa mes es podria fer :)

Carquinyol ha dit...

ummm... no hi haurà eleccions en breu, oi? és que em sona molt a la cançoneta dels 400 euros del Zapatero...

Per cert, la frase "Els americans tenen un pla, els alemanys també, fins hi tot el govern espanyol té un pla" m'ha fet recordar la sèrie Battlestar Galactica... on un dels lemes que apliquen als Cylons és "... i tenen un pla"

tobuushi ha dit...

Battlestar Galactica! El meu company té una finestra oberta en un dels monitors i es mira els episodis d'iTunes mentre treballa, jo m'escolto en Basté, no sé qui sent més ficció!

No, no hi ha eleccions fins d'aquí un temps, a més a més des de fa 60 anys que manen els mateixos...Els japonesos són una mica "gallecs" en això.