dijous, de juny 25, 2009

Ramune ( Lamuné )


Ramune és una beguda semblant a la gasosa, molt típica de l'estiu. Es ven en ampolles d'estètica "Showa 30-40" els any 60-70, com moltes coses al Japó, això no canvia mai. Són com les gasoses amb el tap de grapa oles ampolles de "sifon".
L'ampolla té una broc que s'estreny al coll el tap, ara de plàstic i té una bala de vidre que has de prémer cap a dins, la bala queda bloquejada al coll de manera que ni cau dins l'ampolla ni pots treure-la, és molt curiós.

Ramune, que per cert en català es pronunciaria "lamuné", són també uns caramels de sidral, de sabors i colors diversos que als nens el agraden molt. També molt típics del període Showa, actualment hi ha una moda retro que reprodueix els quioscs de llaminadures d'aquells temps, a mi em recorden aquells quioscs on comprava pegadolça de ral i "pipes" a pes. Suposo que la nostàlgia no és exclusiva dels nostres pares.
Com us he comentat abans la Ramune és molt tipica de l'estiu. Al Japó, hi ha icones que representen les diferents estacions de l'any, com a la primavera els cirerers o les mandaries de l'hivern.

L'estiu és època de revetlles ( matsuris ), de foc artificials, de vestir "Yukata" ( kimono de cotó de colors molt brillants ), i de sabors d'estiu.
Els sabors també marquen temporada i les empreses ho saben. Per exemple pel Sant Valentí on es regala xocolata, hi ha cervesa de xocolata, a la primavera tot té sabor de cirerer, i a la tardor de carabassa.
Empreses com Pepsi creen sabors estacionals, com de meló, o cogombre. També Nestle té tota una gama de productes Kit-Kat per cada ocasió, aquest estiu de Ramune, xocolata de color blau cel!

Haig de dir que esta bonissima! El problema d'aquest productes és que només estan disponibles unes setmanes l'any i si t'hi aficiones estàs perdut.