dijous, de juny 04, 2009

En suport de Tòquio 2016

Dono el meu suport a la candidatura de Tokyo 2016 pels propers Jocs Olímpics.

Perquè és la meva ciutat, per la cultura de l'esport dels japonesos, perquè ens generarà molta riquesa, i per que em fotria molt que Madrid organitzés uns jocs i els aprofités per fer propaganda espanyolista, i que Barcelona en fos subseu. Madrid no en sap, no té tradició esportiva, que fan? Futbol i bàsquet i prou. I a sobre els qui els organitzen la candidatura són catalans. Que és Madrid, una ciutat grisa i lletja, construïda artificialment en mig del no res, amb palaus aixecats amb l'argent i l'or espoliat als americans, amb museus farcits d'obres art robades a les colònies. Federacions esportives creades amb el sol propòsit d'anular les seleccions esportives nacionals. Amb aquest currículum on volen anar? Quin és el motiu per voler tenir uns JJOO, sinó per que no poden viure amb el fet que Barcelona els ha tingut i ells no.
Al Japó no són pas uns angelets, el govern central va rebutjar les candidatures d'Osaka i Kyushu, en favor de Tòquio, tot i que aquesta ciutat ja els va organitzar l'any 1964. I és que, em sap molt greu dir-ho, però no hi ha vida més enllà de Tòquio, Japó és un país tan centralitzat que la capital no té rival.

A part d'aixó, no es pot negar que els japonesos tenen una gran cultura de l'esport. Es practica des de petits, escoles, instituts i universitats tenen clubs de diferents esports. Alguns com el baseball o el rugbi, amb competicions nacionals retransmeses per televisió i seguides per milions d'espectadors.
La Marató de Tòquio és tan popular que no hi pots participar si no et toca per sorteig, són tants els que hi volen participar que col·lapsarien la metròpolis.
Penseu quan esports han nascut al Japó, Judo, Karate, Aikido, Arc, Kendo, Sumo, etc...
La cultura ecològica també és molt forta, Mottainai ( reciclar ), es un mot emprat constantment. Els japonesos viatges en tren o bicicleta. Reciclen l'aigua de la banyera per la rentadora, i és el primer productor de cotxes híbrids del món.
El voluntariat, no conec cap societat amb mes voluntariat per tot, des dels iaios que reculen les deixalles al parc, als voluntaris en ONGs.

Projecte del nou Estadi Olímpic.

Imatge del web.

Una imatge dels pavellons esportius, noteu la constant d'integrar l'arquitectura creant un entorn verd.

La Vila Olímpica, un jardí en mig de la ciutat. Per tots aquest motius m'agradaria que Tòquio fos la ciutat Olímpica del 2016.

2 comentaris:

maria ha dit...

Completament d'acord amb tu!Tan de bo que guanyi Tòquio 2016.
Les fotos que has penjat del projecte fan molt bona pinta.
Ostres i si ens escoltessin?!!!

Carquinyol ha dit...

A mi amb que no lo toquin a Madrid tant s'hi val on hi vagin (bé, si va a Tòquio me n'alegraré per tu).

No és que catalans els hi organitzen... és que a més els hi pagarem una gran part !!