dilluns, de maig 31, 2010

7 graus de terratrèmol!

Ahir vam anar al parc de Sogo Koen, al costat de casa, és un parc molt interessant que serveix a la ciutat de pulmó i de lloc d'esbarjo, hi ha un petit zoo perquè la mainada pugui tocar els animals, un estadi de football i un altre de baseball. Una piscina municipal, i un gimnàs, també hi ha un ring de sumo i un parc infantil. Vaja de tot.

Ahir hi havia el cos d'emergències de terratrèmol fent una demostració. Duien un camió amb un "simulador de sacsejades", era com un petit menjador amb mobles i una cuina, un instructor et deia el que havies de fer mentre un altre feia anar la maquineta. De cop i volta tot es movia, les sacsejades sísmiques no són tremolors com els que pot fer el motor un camió dièsel enorme, són més aviat com les d'una barca, et gronxa.
La simulació va del 0 al 7, i us haig de dir que mareja molt, un cop surts el cap et dona voltes i trigues uns segons en tornar a poder orientar-te. Tens la sensació de que la terra encara es mou i et costa mantenir-te dret. No m'estranya que hi hagi tants accidents en cas de terratrèmol que no són per culpa de la sacsejada mateixa sinó de les conseqüències derivades.
Jo, de moment només he viscut moviments de grau 3 però ara sé com em sentiria si fossin més forts, i tot això amb l'agreujant de saber que no hi hauria el bomber de torn apagant la màquina.

3 comentaris:

Carquinyol ha dit...

A mi el que em sembla admirable és aquest esperit de preparació que hi ha al Japó !

maria ha dit...

Estic d'acord amb en Carquinyol.I aqui tan mal preparats...

tobuushi ha dit...

És que nosaltres tenim un greu problema amb els terratrèmols, és normal que ens preparem pel que pugui passar.