divendres, de febrer 04, 2011

Setsubun 2011

 Setsubun vol dir la "partició de l'estació" ( estació de l'any ) i en teoria es celebra abans de la primavera, tot i que encara falta pel canvi d'estació i fa un fred que pela.
Aquesta cerimònia Shinto es celebra a la pagoda, un cop més ens nens de l'escola de la Shikibu en van ser protagonistes, ja que van ser ells els encarregats de llençar les mongetes de soja que es faran servir més tard de la segona part del ritual el "Mamemaki".

 Els patufets de l'escola duen dins les capses de fusta les mongetes "consagrades".

 Ahir l'ajuntament de Hiratsuka ens va entretenir convidant artistes locals ( com es nota que aquest any hi ha eleccions municipals a la ciutat ). Entre ells dos transformistes, aquest primer ballava com una Geisha fent moviments molt elegants amb el ventall.

 El so del Shamisen és una de les coses que més m'agrada del Japó, sobretot els joves intèrprets que el toquen a un ritme frenètic, genial!

 També vam poder gaudir de l'actuació d'un altre tranformista, aquest cop un cantant d'Enka, la música tradicional japonesa que recorda la Copla espanyola.

 Un altre moment de l'actuació, una cançó d'amor coreografiada amb un "Kasa" ( paraigua de paper ).

 Per últim uns Samurai van llençar tres fletxes, segons on cauen serà de bo l'any. Quina responsabilitat!

 Al vespre havent sopat vam celebrar el Mamemaki, aquesta és una tradició per cridar la bona sort i fer fora els dimonis, al crit de "Oni soto! Fuku uchi! ( dimonis fora, sort dintre ) la canalla llença mongetes a un adult disfressat d'Ogre.

 El nostre ogre va sortir escupetejat amb la cua entre les cames.

A la fi, festí de mongetes, cal menjar-ne tantes com anys tinguis. Jo vaig quedar tip!