divendres, d’agost 26, 2011

Cosetes de l'estiu

Aquestes setmanes han estat passades per aigua, fred, vent i pluja, i molta, molta feina, al Japó no fem vacances a l'estiu com a Occident, malgrat tenir festivals "matsuris" de tota mena. El cap de setmana passat hi havia un petit festival d'estiu a Hiratsuka, malauradament, el temps no va acompanyar.
Feia molt de ferd i les crispetes que m'estic menjant a la foto estaven remollides.
A la Shikibu, li agraden els dies de pluja, així pot calçar-se les botes d'aigua i trepitjar els bassals que es va trobant pel camí.

 En un dels carrers hi havia una piscina "Toi" amb peixos per menjar, si l'aconseguies pescar te l'enduies a casa, havia vist coses semblants amb peixets de colors, però mai amb "sardines".

Els bombers van instal·lar el simulador de terratrèmols, l'Aya hi va pujar per primer cop amb la Shikibu, a la dreta podeu veure el comptador d'intensitat, M7, és el màxim d'aquest simulador, al mes de març a Tohoku va arribar fins al M9!
Sembla que no es mogui, però fixeu-vos amb la làmpada del sostre, l'Aya em va dir que el nen que hi havia amb elles no parava de dir "koakunai" no tinc por! Suposo que deu ser cosa del seu ADN.
Tinc ganes de que faci millor temps per poder tornar a la platja.

4 comentaris:

maria ha dit...

Quina mainada més ben preparada.
Però així quan feu les vacances vosaltres?

tobuushi ha dit...

Maria. Tenim una setmana per Cap d'Any, una setmana cap el maig, la Golden Week, i un parell de dies a finals de juliol o agost, l'Obon. i poca cosa mes.

Ferran Porta ha dit...

Molt interessants, les teves pincellades del Japó!

Shiruba ha dit...

Remenant pel teu blog (molt interessant!) m'ha cridat l'atenció la foto que has posat aquí. Al fons es veu una dona gran amb una màscara per a operacions, suposo que perque te un refredat i no volia encomanar-lo a ningú.

Ja abans de la pandèmia del Covid-19 ja em semblava una cosa bona, i ara em fa ràbia la gent que es nega a posar-se'n una, perque pel que es veu protegir als demés va contra la seva idea peculiar de llibertat.

En el seu moment tenia l'esperança de que portar màscara quan ets malalt fos una cosa que es quedés, però ja em veig a venir que malauradament no :/