dilluns, d’agost 29, 2011

Yoshihiko Noda, el noi del Gegant del Pi

Ja tenim nou Primer ministre! Es diu Noda Yoshihiko i té 54 anys, a veure quan ens dura. Aquest sembla estar molt ben preparat, no és que els altres fossin uns "indocumentats" però aquest té el suport de la fàbrica de talents del Japó, The Matsushita Institute of Government and Management, i també es llincenciat per la Waseda, la mateixa universitat on va estudiar el meu sogre, els estudiants de la Waseda tendeixen a ser més Social-demòcrates que Conservadors.
El Matsushita Institute of Government and Manegement del que Noda és un dels seus 54 primers graduats, és una institució creada per Matsushita Konosuke, el fundador de Panasonic, per cert el nom real de Panasonic és Matsushita Denki, al Japó també hi ha una empresa del grup amb el nom de National, que es dedica a fer electrodomèstics de gama blanca, entre altres coses. El senyor Matsushita va fundar l'institut cansat de veure la mancança de lideratge de qualitat al Japó, creant una escola política de caràcter reformista.
Bé, el Matsushita Institute, conegut al Japó com a Matsushita Seikei Juku, és molt famós per la quantitat d'alumnes que ocupen càrrecs importants al govern, un altre dels seus alumnes és Maehara Seiji, havia estat ministre d'afers exteriors, i candidat a primer ministre pel partit DPJ ( Democratic Party of Japan ) del qual també en forma part Noda.

Fa pocs mesos hi va haver eleccions dins el partit, el mateix dia que el país triava quina havia de ser la ídol més votada del grup de J-Pop, AKB 48, de fet la prensa va fer més cas de l'esdeveniment en que milions d'otaku del país triaven quina seria la AKB 48 número 1 d'enguany, més de saber qui serien els homes forts del DPJ, un partit que compta amb tants o més barons vitalicis que el mateix PSOE.
El resultat és que aleshores Noda i els seus "amics" del Matsushita es van posicionar molt bé per poder fer el relleu de Kan.


D'aquesta coincidència se'n van fer samarretes parodiant les eleccions del DPJ amb les de AKB.
MSJ48 ( Matsushita Seikei Juku 48 ).
El text de la il·lustració diu: "MSJ 48 Noda Yoshihiko, Matsushita Seikei Juku Senbatsu Senkyo", eleccions als ídols del Matsushita.

Per cert haig d'explicar el perquè del títol d'aquest post, bé doncs resulta que Matsu vol dir Pi en japonès, Matsushita, "sota el Pi", Matsushita Denki és un gegant, però la influència del seu fundador va més enllà de les neveres o els televisors, una nova generació d'alumnes de la doctrina del senyor Pi està prenent del regnes del destí del Japó.