divendres, d’agost 05, 2011

Senko Hanabi

El passat divendres es va celebrar una festa al santuari Hachiman-san al que pertany l'escola de la nostra filla, es tractava d'una festa senzilla, llum d'espelmes i "Senko Hanabi" acompanyades d'actuacions musicals en favor de la pau i en memòria de la víctimes del tsunami.
Enguany l'ajuntament no a programat el Hanabi, focs artificials, que són famosos a la comarca de Shonan, on vivim. Una llàstima, diuen que ha estat, en part per respecte, en part, com a mesura d'estalvi, com veieu l'estalvi és a l'ordre del dia també al Japó.
Per compensar els Hanabi, l'ajuntament, conjuntament amb la pagoda-santuari, van convocar aquesta vetllada, que va resultar ser molt agradable i tranquil·la, el temple quedava il·luminat per dins amb espelmes dins de canyes de bambú, que feien d'espalmatòries, i la canalla jugava amb les Senko Hanabi mentre una coral local entonava el "Amazing Grace".
El Senko Hanabi són com unes bengales que pengen d'un cordill, en comptes d'un filferro com les nostres, s'han d'aguantar cap per avall i no moure la ma deixant que la gota de pólvora vagi espetegant, el que la té més temps sense que la gota caigui guanya. Es molt senzill, però molt bonic. Com moltes coses d'aquest país.