dilluns, de setembre 19, 2011

Patim, patam patum, "patoufetto" tōru yo!

Abans que algú m'ho torni a peguntar, les iŀustracions del Patufet que veureu a continuació sóm meves, i no, no les podeu usar per cap projecte personal ni comercial sense el meu permís, sóc iŀlustrador i dissenyador professional i les imatges tenen drets.

El dissabte va ser l'aniversari de la Shikibu, durant la festa vam jugar a moltes coses, a pluja de globus, a "Obakegokko" ( corre-cuita ), a penjar la cua del bou...
Però també vam fer un "geki", una representació teatral, aquest com de titelles, com ja ho havien fer l'any passat amb la Llegenda de Sant Jordi.
Enguany l'Aya i jo vam decidir fer en Patufet, una història de "pet i fulla" que segur que agradaria als nens japonesos, en aquest aspecte el Japó i Catalunya ens assemblem molt. 
El més difícil va ser traduir la cantarella d'en Patufet: patim, patam, patum, homes i dones del cap dret, no trepitgeu en Patufet. 
A la fi ho vam fer fàcil:
Patim, patam, patum, ninna san kyosukero, 
( Patim, patam, patum, que tothom estigui alerta )
Patim, patam, patum, Patoufetto ga tōru yo.
( Patim, patam, patum, que passa en Patufet )

En Patufet, aquest cop, en comptes d'anar a comprar safrà per l'arròs, va comprar arròs, molt més fàcil d'entendre pels nens japonesos, i de pas demostra que en Patufet encara que era petit era molt forçut.

Em vaig posar la barretina per fer anar els ninots i la canalla va començar a cridar-me "Santa", "Santa", de Santa Claus. Així vaig poder explicar que no era en "Santa" sinó una barretina catalana, el barret típic del meu país, Catalunya.

El senyor de la botiga de queviures i una mestressa que gairebé trepitja en Patufet...

La pluja que queia al camp de cols...

La mare i el pare d'en Patufet, el pare potser una mica massa mudat per treballar al troç...
però Hollywood és fantasia ;)

El Patufet i el Bou.
Us hagués agradat sentir la mainada cridant: "Patoufetto, doko ni iruno?" ( Patufet on ets? ). Un cop més un tastet de la nostra cultura al Japó.


12 comentaris:

Maria ha dit...

Simplement, genial

Maria V des de Manresa
(hem de trucar per felicitar-la)

eva ha dit...

Me'ls imagino! Què macos ^_^
Com ha dit la Maria: simplement, GENIAL!

Una abraçada!

Anònim ha dit...

Per fi es sap la veritat, el pare del patufet es... Jordi Hereu !!

genial!

Assumpta ha dit...

Estic amb un somriure immens, primer he clicat el Sant Jordi de l'any passat (que llavors jo encara no coneixia el teu blog!!) i després m'he entretingut mirant tots els ninots d'aquest any!! Magnífic!! :-DD

La Shikibu deu presumir MOLT del seu pare!!! :-))

Eutrapèlia ha dit...

Quina passada!!! Quan érem menudes ma germana i jo també muntàvem una obreta de teatre pels meus aniversaris, amb titelles, però els teus ninots són insuperables!!

Anònim ha dit...

Moltes felicitats a la nena gran!

Es curiós perquè el Patufet és el conte preferit del meu petit, gracies al qual te "terror" als bous. Jajajaja
Quan vol anar a l'habitació i és a les fosques, diu: mama no puc entrar que hi ha un bou!!!!
Per més que li he explicat que el patufer va ser ingerit per accident no "cola".
Molt bonics els personatges, et felicito per la teva adaptació japonesa del clàssic.

Petonets
Txell

tobuushi ha dit...

Txell
A la Shikibu li agrada molt en Patufet i no te gens de por del bou, quan vam anar a Nova York tenia 3 anys, en una visita al Guggenheim va veure una instaŀlacio en una cambra tota vermella amb uns coixins, i li va semblar que era la panxa del bou, i va començar a cridar: La panxa del bou! La panxa del bou!
Aleshores dues senyores de l'altra societat se'm van atençar i em vam preguntar "What is her intrepretation?" I jo els vaig començar a explicar el Patufet. Val a dir que van quedar un pel decebudes amb el final. ^_^

Pablo Rodríguez ha dit...

Com has fet bé a dir-me, Isaac, hem fet servir els teus fantàstics dibuixos per a la nostra representació del Patufet per a nens de 2 i 3 anys.

Moltes gràcies!

tobuushi ha dit...

Pablo Rodríguez.

Gràcies per compartir les imatges, suposo que haig d'estar content que els dibuixos tinguessin prou èxit.

Pepa ha dit...

M'encantaaaaaa...
Justament estava buscant imatges del Patufet per la Nora amb el google i va i em trobo el teu blog!!! He flipat!
És superxulo!
Ara mateix et copio la idea (ja li he explicat el patufet més de 100 vegades i necessito airejar-lo) i em sembla que també els dibuixos.
Un petonet,
Pepa

Unknown ha dit...

Hola Isaac!

Ara estava buscant dibuixos per pintar sobre en Patufet per fer servir en una de les meves classes, he clicat en uns dibuixos macos que he vist al google i... m'han portat al teu bloc. Crec que no és casualitat, perquè sempre fas uns dibuixos súper xulos!!
Un petó ben fort des de la Vila del Pingüí!

Eszther ha dit...

Hola Isaac,

Estic portant una mica de cultura catalana a una biblioteca multilingüe de Varsòvia, on estic vivint. Tinc dos groups de pre-escolar esperant a sentir el conte del Patufet. Em falten imatges i les teves són les millor que he vist. Podria fe anar els teus dibuixos? És un voluntariat i jo no m'hi guanyo res.

Salutacions des de Polònia.

Ester Trilla