dilluns, de setembre 05, 2011

Tornada a l'escola

Avui la Shikibu ha tornat a l'escola bressol, després de 50 dies de vacances i molt més moreneta que quan va plegar. Carregada amb la motxilla i amb una bossa plena dels estris necessaris, com llapis de colors, tisores, o la caputxa-coixí en cas de terratrèmol.
Els nens japonesos no fan tantes vacances com els catalans, durant els més o menys 50 dies d'estiu han d'anar a l'escola per fer algunes activitats, i si són d'algun club, molts hi continuen anant cada dia.
La Shikibu va a una escola que pertany a un santuari Xintoista i participa de moltes activitats relacionades amb aquest culte religiós, com el Obon, o els Omikoshi dels que ja us n'he parlat durant aquest mes d'agost.
Avui comencen les classes, però ho fan a "mig gas" només fins a mig matí, i així durant la resta de dies d'aquesta primera setmana, perquè la mainada es vagi acostumant.
Una cosa important que heu de saber sobre l'ensenyament a l'Àsia és què el curs lectiu no comença al setembre sinó a l'abril. Per això avui la Shikibu continuarà a la mateixa classe amb els mateixos mestres. A l'abril deixarà l'escola bressol i entrarà formalment al sistema d'ensenyament obligatori japonès.

2 comentaris:

Assumpta ha dit...

Quin dibuix tan bonic! :-))

Què vagi molt bé la tornada a l'escola, Shikibu, preciosa! I a l'abril ja amb les nenes grans!! :-)

tobuushi ha dit...

Merci!
La nenes grans! Com corre el temps!