divendres, de novembre 04, 2011

El filantrop enmascarat!

Ahir us deia que Japó no para de sorprendre'm, avui he llegit una noticia de les que t'escalfen el cor i fan que encaris el dia de bon humor, volia compartir-la amb vosaltres. Sovint pensem que la societat està despersonaltizada, que tothom va a la seva i després passen coses com la tragèdia de la nena xinesa atropellada, que va morir sense que cap de les persones que li va passar pel costar li prestes auxili. Aquestes noticies fan molt de mal i et deixen amb un sentiment negatiu a l'ànima. Els qui tenim fills petits no ens podem imaginar com poden passar coses semblants, per això notícies com les que us vull explicar avui serveixen de medicina, com un bon te després de la feina.

El passat 2 de novembre un donant anònim amb el pseudònim de "Tiger Mask" va donar dues "Randosel" ( motxilles ) noves i dos lots de papereria a la ciutat de Annaka de la prefectura de Gunma. Aquest és sens dubte un vol regal, ja que aquestes motxilles són molt cares, les més barates valen uns 300€.

L'ajuntament d'Annaka està considerant la possibilitat donar les motxilles escolars als nens orfes en accidents de trànsit que es convertiran en alumnes de primària la pròxima primavera.

Tiger Mask és el nom d'una sèrie de Manga basada en Pro Wrestling. El desembre de l'any passat dues Randosel van ser enviades a un centre de consulta infantil a Maebashi, tambe a la prefectura de Gunma, sota el nom del personatge principal del Manga, Naoto Date. Aquest incident va ser seguit per molts actes similars de bona voluntat per tot el país, segurament no es trctava de la mateixa persona, només d'altres donants anòmins que van seguir l'exemple, enguany ha estat un any marcat del la tragèdia del terratrèmol-tsunami del març, espero que hi hagi moltes accions com aquesta.

Funcionaris de la ciutat van dir que un van arribar en una caixa embolicada el matí del 02 de novembre, adreçada a la "Secció de Benestar de l'ajuntament d'Annaka ". Quan la van obrir s'hi van trobar una bossa de color rosa i negre, i dos lots de papereria.

A la part del remitent hi deia: "Màscara de Tigre. Un regal de felicitat",  no hi havia cap més missatge dins.

 Aquestes són les Randosel que van regalar l'any passat.

Aquest és Tiger Mask del Manga-Anime.

7 comentaris:

Carquinyol ha dit...

És gratificant poder llegir notícies com aquesta de tant en tant !!

Claire ha dit...

Sí, les notícies com aquestes també cal explicar-les! Trobo genial que passin aquestes coses al Japó.

Ai, que maques les randoseru!!!

Assumpta ha dit...

El fet el trobo maquíssim!! :-)) Les motxilles són precioses i si els fets es repeteixen amb diferents donants (i què maco fer-ho de forma anònima!) hi haurà molts nens contents amb aquest material :-))

Saps una de les coses que més m'ha cridat l'atenció? Doncs que jo crec que si un regal de bona voluntat com aquest arribés a un dels nostres Ajuntaments el fet no sortiria a les notícies perquè els funcionaris d'allí s'ho quedarien. No sé si sóc massa mal pensada, però és el primer que m'ha vingut al cap.

Eutrapèlia ha dit...

I no podrien regalar més motxilles i no tan cares? És bonic, sí, però se'n beneficiarien més xiquets.

tobuushi ha dit...

Carquinyol. En un món on sempre ens expliquen desgràcies de tan en tan notícies com aquesta animen molt.

Claire. Si no hi ha sang i fetge no interessa.

Assumpta. Vols dir? crec que jo tinc una més de confiança amb la gent, digue'm naïf.

Eutrapèlia. El sistema escolar japonès és molt rígind, aquestes motxilles, les randosel són les estàndards tothom està obligat a tenir-ne una, són totes amb el mateix disseny i dimensions, des de fa poc també hi ha variació de colors, però abans eren negres pels nens i vermelles per les nenes, és una despesa molt gran per les famílies però en teoria ha de durar 6 anys.

Eutrapèlia ha dit...

Ah, ja ho entenc. Recordo que a l'entrada de les escoles ens vas dir que ens parlaries de les motxilles dels xiquets de primària. Ja en té una, la Shikibu? La veurem? ;P

tobuushi ha dit...

Eutrapèlia. Els avis de la Shikibu ja li van comprar la Randosel fa uns mesos, quan abans les compres millor suten de preu i pot triat el disseny, ara la tenim desada perquè si no la Shi-chan hi voldria jugar, i és important que estigui ben maca pel dia de la cerimònia de començament de curs.