divendres, de desembre 09, 2011

Puntual

No, no us parlaré de la botiga de betes i fils del senyor Esteve, fa uns dies vaig encarregar un paquet, vaig demanar que arribés dijous entre les 12 i les 2 de la tarda. A les 11:52 el missatger de JP ( Japan Post ) trucava a la porta!
Al Japó tenim un servei de correus i missatgeria molt bo, la primera empresa del país és Japan Post, una empresa pública que es va privatitzar l'any 2007, malgrat la privatització l'empresa continua oferint el mateix servei de qualitat a la que els japonesos estan acostumats. Sobretot quan arriben aquestes dates, quan tothom s'envia felicitacions de cap d'any.
Una altra empresa molt popular és Kuroneko Yamato ( el Gat Negre Yamato ), coneguda pels seus cotxes verds amb el símbol d'una gata portant un gatet a la boca, la mateixa cura que té aquest animalet en portar els seus fills, té Kuroneko per portar els paquets. Kuroneko es pot contractar des de les botigues de 24h semblants a les botigues de les gasolineres que es diuen "conbini" ( Convenience Store ). Per ¥300 ( 3 € ) et porten d'un dia per l'altre una ampolla de cava de Hiratsuka a Tòquio.
Els conductors de Kuroneko han de ser molt educats, cedir el pas i mirar de no fer nosa, és molt important per la imatge de l'empresa, a més a més els vehicles han d'estar nets i polits, tasca que és la seva responsabilitat.
Potser la tercera empresa més popular és Sagawa Express, aquesta empresa es destaca per la seva política no contaminant, són famosos els seus missatgers en tricicle.

 Una furnoneta de Kuroneko, les noves són igual però amb un motor Híbrid.

Suzuki fabrica una furgoneta molt petita ideal per JP i...

...Sawaga, que fan servir el mateix model.

El famós tricicle elèctric de Sawaga, amb un sostre per a la pluja.

4 comentaris:

maria ha dit...

És a dir, que aquella que surten als episodis de Shin-chan amb l'empresa que té un logo d'una cara de cavall no existeix?
Oh!

Claire ha dit...

Que guai! Només sabia sobre el Japan Post i no dels altres, i m'ha agradat molt!
Espero que sigui cert i funcioni bé el correu, perquè al setembre em vaig enviar un paquet des del Japó aquí a Barcelona, per vaixell, i encara no l'he rebut...
Començo a estar preocupada... No em van donar ni rebut ni res perquè vaig fer el mètode més econòmic, i com no m'arribi em donarà algo... Pesava 8kg...

Alba ha dit...

Seria un bon exemple a seguir per moltes empreses!! Que els hi expliquin això als de "Correos"!!!

Això sí, Suzuki, Toyota... fent país!! (sóc amant dels cotxes japonesos! pèr això m'hi he fixat! ;)

tobuushi ha dit...

Maria.
Bé no hi posaria la mà al foc, ells viuen a Saitama, que es una prefectura al nord-oest de Tòquio, i nosaltres a Kanagawa, al sud-oest. Poter hi ha una empresa local que es diu així.
Claire.
Molts amics de l'Aya japonesos ha tingut problemes amb paquets, però pot estar segura que no ha estat culpa del servei japonès.
Alba.
A "Correos" hi ha bona gent, però hi ha molts que fan el mandra, i tot està massa mal organitzat com per posar-hi ordre, ho sé molt bé perquè vaig viure amb una "cartera" durant 3 anys.
Al Japó és difícil trobar cotxes no japonesos, només empreses de luxe com Benz, Volvo, BMW, tot hi que hi ha algns que prefereixen, Volskwagen, i fins hi tot Peugeot o Renault, però mai una empresa pública utilitzarà cotxes extrangers.