dissabte, de maig 05, 2012

Kodomo no Hi 2012

Kodomo no Hi? Els qui llegiu aquest blog des de fa anys haureu notat que cada 5 de maig us parlo del Dia dels Nens, Kodomo no Hi.
Antigament aquest dia estava reservat als nens mascles, afortunadament Japó ha evolucionat i el dia dels nens ha esdevingut també el dia de les nenes.
És tradicional, el dia dels nens, penjar unes senyeres amb forma de carpa que s'anomenen Koinobori. Normalment es penja una carpa per cada membre de la família. Tot i que de vegades només se'n pengen tres, una de negre, el pare, una de vermella, la mare i una de blava, el fill.
A Hadano, el poble on vivia abans, l'ajuntament penja, cada any, moltes carpes a la vora del riu. Fan molta patxoca, si el dia és clar i fa vent. Avui ha estat el dia perfecte.

Les carpes voleiant al grat de l'aire fan l'efecte de nedar al riu.

Res millor, després de fer esport que dinar a la vora del riu gaudint de les carpes i badant la gent passar.
No m'he pogut estar de fet moltes fotos.

Ahir la ploure a bots i barrals, per això avui el dia era tan clar, i la gespa tan verda.

Miró estava un pèl murri per què no li he volgut comprar llaminadures a la fira. 

Però aviat s'ha oblidat del tema fent l'animalot amb la seva germana.

És el dia dels nens al cap de vall, per cert a la fi amdós s'han afartat de llaminadures. 

Un altre tradició del dia d'avui és decorar la casa amb un casc de Samurai "Kabuto", ja fa dies que el tenim a l'entrada, representa que donarà força a l'hereu de la casa, per créixer sa, fort i valent. Tant de bo!

2 comentaris:

Claire ha dit...

M'encanten aquestes carpes! Me'n vaig comprar al Japó l'estiu passat! Si tingués balcó o terrassa, les posaria, però no és el cas... I jo les deixaria posades tot l'any, que fan molta patxoca! Les trobo genials!

Les fotos molt xules!!

tobuushi ha dit...

Claire.
Nosaltres només posem el Kabuto. Però les carpes són genials.