dimarts, de maig 29, 2012

Decora Fashion

Ahir us vaig parlar de la Kyary Pamyu Pamyu, i us vaig dir que basava el seu estil entre l'estètica "Kawaii" i la "Decora", aleshores vaig recordar que no us havia explicat mai que era la estètica "Decora".
La Decora o Decora Fashion és una tendència que es basa principalment en la imatge que va crear l'ídol i cantant pop Tomoe Shinohara, a la fi dels anys '90 del segle XX.
Tot i que va tenir projecció internacional arrel de la peŀlícula "Wasabi" ( 2001 ) de Luc Besson amb Jean Reno i  Ryôko Hirosue, en aquesta peŀlícula el personatge de que interpreta Hirosue, Yomishido Yuki, va vestida a l'estil Decora.
El tracta de decorar els vestits amb complements de colors que donin un aire infantil i juganer, molt innocent, com de nena petita. Cal recordar que al Japó hi ha un fenomen que es diu "Lolicon" de "Lolita", i es considera que la mainada petita és molt atractiva, això es pot entendre malament, com una desviació sexual, com la pederàstia, però al Japó, malgrat que també hi ha casos, es tracta d'una cosa més innocent, les nenes petites són bufones, per tant "kawaii". I el què es tracta és ser "kawaii" fins a l'extrem.

Dins del Fashion Decora hi ha diferents categories, que es poden veure sovint passejant pel barri de Harajuku, sobretot al carrer Takeshita-Dori de la capital.
1- Colourful Decora, que combina colors molt vius amb accessoris de plàstic i pentinats molt decorats, amb un aire una mica esportiu.

 Colourful Decora

Colourful Decora

Aquesta és Tomoe Shinohara en una imatge actual una on ha canviat per un estil més sofisticat i sexy, malgrat tot la seva estètica anterior el manté tan viva com anys enrere.

En aquesta imatge es pot apreciar més l'estètica que la va fer famosa, d'aquest estil a sorgit la categoria Shinorer de Shinohara una de les branques del Decora.

2- Shinorer fa un us de colors pastel i teixits més naturals com el coto, són les nenes confit que dic jo, i complementen el conjunt amb accessoris com ossets de peluix.

 Decora Shinorer.

Decora Shinorer.

3- Dark Decora, aquesta categoria combina l'estètica "Kawaii" amb el Gothic, sense arribar a Gothic més fosc i victorià de les Gothic Lolitas. hi ha fins hi tot Dark Decora Roses com la imatge següent.

 Pink Dark Decora.

4- Fairy Decora, aquesta és la categoria més "sexy" de la Decora, mini-faldilles, pentinats de fantasia, colors xiclet, lacets i moltes transparències, com si fossin fades.

 Fairy Decora.

5- La darrera categoria és la Decololi, de Decora+Lolita, el fenomen Lolita al Japó és molt extens i engloba molts estils, jo les divideixo entre les Gothic Tim Burton i les Rinxols D'Or, tot i que hi ha molts més tipus, com aquestes Decololi que combinen l'estètica Decora amb els vestits victorians de les Lolites.

 Decololi.

La Decora Fashion és molt present de manera més o menys visible a la moda japonesa, com aquestes imatges d'un Fashion Show de la Universitat de Tòquio on es veuen dissenys inspirats en aquesta tendència tan especial.

Algú vol un pastís de maduixes amb nata?

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Ostres, com t'has currat el post!
Tot i haver vist noies d’aquestes fins a l’extenuació, no sabia que es deien decora…

Claire ha dit...

Que genial! No sabia que es deia així i menys que hi havia tantes variacions! Quina documantació!!

Jo reconec que seria capaç de posar-me alguna d'aquestes robes, de forma més moderada i no tan extrema, perquè tenen un punt genial i colorit, jejeje Però seria si estigués al Japó, perquè a Barcelona no m'atreviria a sortir de casa... jejeje

Molt interessant!

tobuushi ha dit...

Elisabeth.
Em "curro" els posts perquè veig que tu també te'ls curres molt i m'ha agafat enveja.
Teniu moltes "decora" per Nagoya?

Claire.
M'agradaria veure-ho algun dia!

ChicaBCN ha dit...

A Barcelona no nomes també es segueix aquesta moda sino que fins i tot hi ha una botiga que la ven.
Es diu Madame Chocolat i esta enfocada sobre tot a la moda lolita pero també tenen moltes coses decora i fairy key i altres estils alternatius, incloent l'esteampunk que no te res a veure amb la moda japonesa pero ... a la noia de la botiga li agrada, també tenen coses pin-up etc.
Dona-li una ullada a la pagina web i si t'atreveixes ves a la botiga :) http://www.madamechocolat-shop.com/

Per cert podries fer una entrada sobre las Gals o Gyaru ??? M'agradaria molt

tobuushi ha dit...

ChicaBCN
Ja m'agradaria visitar la botiga però em queda un pel lluny de Tòquio.
Les Gyaru són molt normal al Japó per això no havia pensar dedicar cap entra al tema. Tot i que són part important de la "fauna" urbana del país. Fins hi tot tenen un argot propi per comunicar-se. Tanmateix són una mica com les "Juani" de Bigas Luna japoneses.