dimarts, de maig 08, 2012

Barcelona-Hiratsuka

La un parell de setmanes vaig fer una presentació d'un projecte per un cartell, ja us l'ensenyaré més endavant.
En la presentació constatava alguns paraŀlelismes geogràfics entre la ciutat de Barcelona i Hiratsuka, deixant de banda el pes específic que cada població té envers el respectiu país, són ciutats de mesures similars i ubicacions geografies semblants.

En vermell Hiratsuka sobre Barcelona, val a dir que he canviat l'orientació de la ciutat japonesa per quadrar-la amb el mar, en realitat Hiratsuka té el mar al sud, però la resta és igual, rius a banda i banda i mar per un costat, i muntanyes per un altre.
No imaginava que Hiratuka fos gairebé tan gran com Barcelona, almenys territorialment parlant. Tot i que es clar la densitat de població és molt inferior.
He trobat algunes dades:

Extensió geogràfica.
Barcelona: 100,39 Km²
Hiratsuka: 67,83 Km²

Població.
Barcelona: 1.615.448 hab
Hiratsuka: 259.991 hab

Densitat de població.
Barcelona: 16.091 hab/Km²
Hiratsuka: 3.830 hab/Km²

Com veieu a Hiratsuka vivim menys "comprimits", tot i que la majoria de les terres són camps d'arròs, naps i cols ( no és broma ) i la població es vertebra als voltants de l'estació i als suburbis de cases unifamiliars.

1 comentari:

Claire ha dit...

Ostres, em pensava que Hiratsuka era més petita! M'ha encantat això de camps de naps i cols! ;-) Haurem de fer alguna visita quan torni!