Durant les eleccions la candidata del PP, va dir que Espanya tenia 5.000 anys de història, en realitat volia dir 500, que tampoc. Ja que en realitat Espanya només té 300 anys ( bé, no arriba ).
El Japó també és un país nou, de fet la unificació del país data del segle XIX, durant la Restauració Meiji ( 1868-1912 ).
Tanmateix al Japó, com a indret geogràfic, té una història molt antiga, per exemple a la meva ciutat, Hiratsuka hi ha restes del Període Jōmon ( 14.000 aC - 300 aC ).
Les tribus autòctones van anar reculant fins a quedar reduïdes a l'illa de Hokkaido ( que antigament es deia Ezo, que és el nom del poble que hi habitava originalment, els actuals Ainu ).
Després dels Jōmon van venir els Yayoi ( 300aC - 300dC ), a l'Edat del Ferro. Els Jōmon i els Yayoi també venien del continent, molt abans les illes hi estaven enganxades.
Ambdues cultures ens han deixat una les seves particulars empremtes molt diferenciades artísticament, el Jōmon amb la ceràmica que els dona nom i els Yayoi amb els seus treballs de bronze.
Hiratsuka semblava un encavament perfecte, muntanya i mar i una gran plana amb dos rius, tanmateix el primer veïns van preferir la muntanya, on s'han trobat restes de caça i moltes petxines.
Els Yayoi, però arribats de Corea va implantar el correu de l'arròs i van baixar a la plana, on ara hi ha la ciutat actual.
Aquesta és una imatge de Hiratsuka durant el Període Edo ( 1603 -1968 ) el carrer principal que actualment es diu Ginza ( hi molt carrers Ginza al Japó, tot i que el més famós és el de Tòquio ), era la carretera Tokaido que unia i uneix Tòquio amb Kyoto.
Aquest és el mateix carrer durant el Festival de Tanabata ( al juliol ) d'enguany, el centre de la ciutat s'ha desplaça una mica, com la majoria de les ciutats Japoneses que es concentren als voltants de l'estació de tren.
És una llàstima que no quedin restes de les ciutats antigues, Hiratsuka va arribar a ser molt important ja que s'hi feia parada i fonda quan es viatjava per la Tokaido, a més estava entre mig camí de Kamakura, que va ser capital política durant el segle XIII i Odawara on hi ha el castell protagonista de la Batalla d'Odawara abans d'Edo. Al nord, al fons del diorama s'hi pot veure la muntanya d'Oyama, la més altra, actualment i puja molta gent d'excursió, i antigament era un lloc de peregrinatge.
De vegades m'agradaria tenir una maquina dels temps i poder veure aquests indrets amb els meus propis ull, tot i que hauria de donar moltes explicacions si un local en descobrís, un estranger d'ulls blaus i pell blanca, en sembla que hauria de sortit cames ajudeu-me!
4 comentaris:
Ja m'agradaria a mi una maquineta d'aquestes que comentes per visitar la zona de Badalona i la Barcelona antiga !!
son guais aquests museus d'història amb maquetes i tal, en canvi els d'art son tan avorrits!
Amb comentaris d'aquests tipus se'ls hi viu la seva educació. No en tenen ni idea.
Molt interessant aquest museu.
Carquinyol
Seria genial poder veure Baetulo, oi?
pons007
Això va a gustos, tan l'Aya com jo vam estudiar Belles Arts i ens agraden molts els museus d'art, ens ho passem "pipa" anant a exposicions o visitant galeries, i mirem d'educar als nostres fills perquè també sàpiguen apreciar l'estetica plàstica.
Potser no has trobar el teu estil, haig de reconèixer que hi museus d'art una mica tronats, però a Catalunya hi museus meravellosos, com el Dalí, el Picasso o la Fundació Miró.
Tot és trobar-hi la gràcia i ajuda molt saber les històries que hi ha darrere una obra d'art.
maria
Van estudiar a "escuelas nacionales" on van aprendre la històra del règim.
Publica un comentari a l'entrada