dimarts, de desembre 04, 2012

Accident mortal al túnel de Sasago

Anit mentre sopàvem l'Aya em va explicar l'accident del túnel de Sagago on han mort, de moment 9 persones. Això va passar diumenge, mentre érem fora, passejant amb la canalla.
Resulta que el túnel de l'autopista a la Prefectura de Yamanashi, es va esfondrar en "V" com diuen els tècnics, esclafant els vehicles que hi passaven en aquell moment. El túnel té 4.7km de llargada i l'esfondrament va ser cap als 60 metres, i encara sort.
Crec que us ho havia d'explicar, en aquest cas queda clar que ha estat un error de construcció, res a veure amb cap terratrèmol i amb les forces de la natura, senzillament un error de disseny.
Suposo que dintre de poc es depuraran responsavilitats i s'estudiaran altres túnels amb el mateix disseny per confirmar-ne la seguretat. D'això en podem estar segurs, és una de les coses bones del Japó, "Qui la fa la paga".

 Un model en 3D per explicar l'esfondrament.

 Imatge de les càmeres de seguretat dins del túnel.

 Els equips de rescat, fins a 17 cotxes de bombers es van desplaçar al lloc de l'accident.

 Un del vehicles que va sortit més mal parat, el rastre de sang a la porta fa pensar el pitjor.


1 comentari:

maria ha dit...

Ho vaig veure a les notícies. Bufa! Déu n'hi do. No m'ho imaginava que et podia caure el sostre al damunt. Ara quan entro en un reconec que he agafat una mica de por.