dimecres, de gener 09, 2013

Boca de bacallà, boca d'ànec

A la feina m'ha tocat fer un anunci per l'empresa, en una revista de nois, d'aquelles de "metrosexuals", fullejant la revista per entendre de què anava, m'he topat amb un reportatge fotogràfic d'una noia molt guapa que es diu Satomi Ishihara, és una noia d'aquelles a qui en Jep Cabestany de la "Competència" (RAC1) li dedicaria la seva famosa versió de West Side Story (^_^).
El meu cap, m'ha vist "concentrat" en el reportatge i m'ha dit; "que fas mirant aquesta boca de bacallà?". 
"Boca de bacallà?" Bé, en realitat ous de bacallà. Segons el meu cap aquesta noia té els llavis massa gruixuts, o sigui el que nosaltres diríem uns "butifarrons". 

Deixant a banda els gustos estètics del meu cap, que ja voldria que una noia com la Satomi li fes cas, al Japó els llavis tan molsuts no són considerats elegants, tradicionalment les dones se'ls perfilaven més petits, com les de la imatge de la "Maiko" que us he penjat.

Què voleu que us digui a mi m'agraden ben molsuts i ben petoners. Com els la Satomi Ishihara. 

Això són dues bosses d'ous de bacallà, es diuen "tarako"( literalment fills de bacallà ) per això en diuen "tarakoguki" dels llavis com els de la Satomi. He aprofitat l'avinentesa per explicar que el "bacallà" a Catalunya volia dir una altre cosa (^_^).

Una altre tipus de boca curiosa del Japó, aquesta sí, amb molt de "ninki" ( èxit ), és la boca d'ànec, la "ahiruguchi", molts models posen expressament fent aquesta cara.

Sembla que et vagin a fer un petó...A Catalunya hi ha una diputada del Parlament que té nom de títol de llibre del què hi ha una versió iŀlustrat per Lola Anglada, que voldria tenir els llavis d'ànec però li van quedar de Jar Jar Bins (^o^)

Un dels personatges més famosos del Japó amb llavis d'ànec és sens dubte, el membre del grup musical de J-Pop Arashi, Sakurai Sho.
A vosaltres quins us agraden més, els llavis d'ànec o de bacallà?



8 comentaris:

Sergi ha dit...

Doncs jo penso que m'agraden més molsuts i petoners. Encara que anomenar-los així, llavis de bacallà, no és que m'acabi de fer el pes...

Alba ha dit...

Les boques.... no sé perquè però sempre miro les boques de la gent i a una persona la trobo guapa o no segons la seva boca...

Mmmmmm, no m'agrada ni el bacallà ni l'ànec, però posats a mirar llavis jo prefereixo els gruixudets.

Assumpta ha dit...

Boqueta petonera ;-))

Els llavis massa fins poden donar expressió de crueltat...

Carquinyol ha dit...

Jo em quedo amb el bacallà... però a la llauna o a l'all i oli !

Kojirō Naruse ha dit...

Bacallà always ^^

artur ha dit...

M'agrada més la Satomi ! Molt més naturalitat !!
Perquè serà que minimitzen tant en aquest país ??...Lo natural és lo normal,no? perquè forçar-la ?
En fi, en qüestió de gustos, no hi ha res escrit !!
Bon diumenge !!

Lau ha dit...

Ai, Ishihara Satomi! Mira que n'és de guapa, eh! M'agrada moltíssim tota ella.

Llavis, si he d'escollir em quedo amb els de bacallà, però clar, m'has posat en Sakurai Sho d'exemple de llavis d'ànec i ja m'has mort! :D Que també m'encanta! Jajajajaja!
Abraçades!

Claire ha dit...

jajajajajaja Que bona aquesta entrada Isaac!
No sabia que els hi deien així a aquests tipus de boques, de bacallà i d'ànec! Quina gràcia!

Són més guais els de bacallà, però homeeeee no em pots posar un membre d'Arashi d'exemple i fer veure que no m'agrada!!! Els llavis del Sakurai Sho molen!!! ^_^ Que guapoooo, mare mevaaaa!!!

La Ishihara Satomi també m'agrada molt! Em va encantar el dorama Rich man, poor woman! L'has vist?