diumenge, de setembre 08, 2013

Som olímpics!!!

La raó ha vençut, i la meva capital ha estat elegida novament olímpica, és la primera vegada que me n'alegro, ja que no vaig celebrar Barcelona'92, era d'aquells que creia que el Jocs servirien per espanyolitzar Catalunya, i crec que gairebé ho van aconseguir.

Avui puc dir que estic content que Tòquio sigui olímpica perquè el meu país adoptiu necessita un revulsiu d'aquesta mena, sobretot després del desastre de 2011.
El japonesos són un poble que estima l'esport, com demostra la seva cultura tradicional farcida d'esports. A les escoles es practica moltíssim, i es segueix als instituts i les universitats, ja des de ben petits els japonesos fan esport fins avis d'avançada edat.
És cert que només un 70% donava suport a la candidatura, però estem parlant d'un 70% d'una població de més de 30 milions d'habitants!
Estic segur que la meva ciutat, Hiratsuka també es veurà afectada positivament i que les instaŀlacions esportives públiques milloraran, sobretot l'estadi del nostre equip de futbol de primera divisió. O la piscina municipal olímpica que acull campionats comarcals.
Tòquio es rentarà la cara i farà dissabte, com tothom que espera convidats.
Per la nostra part farem el possible perquè tothom si senti acollit, i perquè Tòquio 2020 sigui un èxit com va ser Tòquio 1964.
Ara només espero veure la Selecció Catalana desfilant pel nou estadi olímpic i sentir el Segadors quan un atleta del meu país guanyi la medalla d'or.
Ganbare!!!Banzai!!!

8 comentaris:

amb una taqueta vedrmella al cor ha dit...

Felicitacions per la part que et toca, Isaac. Jo estic molt contenta de com ha anat l’elecció, volia que Tokio guanyes de totes, totes. M’he tingut que discutir aquests últims dies amb gent que no mes volia veure el tema de Fukushima, en cap cas volien veure la evidencia que Tokio era millor candidata que Madrid, per no esmentar la gent que m’ha posat de volta i mitja per no recolzar la candidatura de la capital espanyola tot i sabent que jo no m’hi sento de espanyola, refregant-me pels nassos totes les millores que va tenir Barcelona per les olimpíades gracies a Espanya. En fi que estic eufòrica per que Tokio i Japó les organitzin i ja si es pogués complir lo que tu esmentes de la participació dels nostres atletes com a CATALANS ja seria lo mes gran.

maria ha dit...

Isaac! Felicitats a tots els catalans a Tokyo! Els que vem ser adoptats per uns dies i vem poder compartir via amb vosaltres també ens n'alegrem!

Ja ens faras una entrada quan guanyem alguna medalla d'or i sonin Els Segadors a l'Estadi Olímpic! ;-)

Molts records des de Catalunya!

Maria

Sergi ha dit...

Felicitats per la part que et toca, no dubto que era l'aposta més seriosa. L'únic dubte que tinc és si sonarà els Segadors... potser haurem de canviar l'himne, no? Igual que la diada, s'haurà de buscar un 'dia de la independència'.

maria ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
maria ha dit...

Estic tan contenta per vosaltres...primer perquè desitjava que toqués Tòquio i després perquè no volia Madrid.
Felicitats a tots vosaltres; a veure si d'aquí 3 dies se sent tan a parlar de nosaltres com avui es parla de vosaltres.
^-^

Assumpta ha dit...

Enhorabona!! ;-))

Tot i que jo sí que em vaig alegrar per Barcelona... i molt!! Quina emoció! ;-))

Impressionant la notícia que vaig sentir ahir de que mai s'ha trobat un esportista japonès involucrat en algun cas de doping... CAP!!! Això sí que és maco!!

Sara ha dit...

Felicitats!! Tenia moltes ganes que fos Tokio, sé que seran una maravella de jocs.

De fet, només veient els videos de les tres candidatures, estava clar qui apostava per l'esport. El video dels madriles, tot eren terrassetes, cerveses i festa, en canvi, el del Japó eren tot imatges d'esportistes. No cal dir res més.

Ara a veure com es passeja la bandera catalana :)

Enhorabona i ja tinc ganes de llegir les teves entrades i veure les fotos que faràs.

tobuushi ha dit...

sadaka@
Per sort aquí la majoria està a favor de la candidatura. Ara dependrà de nosaltres.

maria
LOL d'aquí set any ves a saber on serem el blog i jo.

XeXu.
No home no l'himne no es canvia! La Diada serà un moviu de record i el dia de la Independècia serà festa nacional.

maria.
No crec que el Japó arribi res, el nostres corresponsals són a Madrid.

Assumpta
El japonesos en dopen amb Wasabi (^^)

Sara
Jo no els he vist, saps on el puc trobar?
Pel que fa al blog et dic el mateix que a la maria (^^)