dijous, d’abril 02, 2015

Arigatou! Gràcies!

A començaments d'any i abans de la festa de les Nines ( 3 de març ) els santuaris xinto recullen les nines que la gent ja no vol. Aquestes nines seran purificades i cremades com ofrena als déus.
Així, com les persones que moren, que en la religió del Japó també són cremades un cop l'ànima ha abandonat el cos.

Aquestes nines, es creu, que tenen part de l'ànima de les persones que hi han jugat. Crec que nosaltres també tenim, en certa manera aquesta creença, per això les nines velles ens imposen un cert respecte.
Almenys a mi em fan por, no ho negaré.

Sembla doncs, que al Japó, a part d'agrair els serveis prestats, la gent s'assegura que les nines van tranquil·les a l'altre món. El Japonesos són molt supersticiosos i això els fa sentir millor.

A casa tenim una nina "rescatada" de la crema, una nina que potser deu tenir més de 30 anys, vestida de Marie Antoinette, la Shikibu se'n va encapritxar i l'Aya no li va saber dir no. Malgrat que és una nina molt bufona, a mi sempre m'ha fet respecte, tamnateix sembla que ens ha dut sort.

Potser us penseu que portar les nines al santuari per ser purificades és de franc, però no, tot el contrari, cada nina val ¥3.000! ( uns 20€ )
Tant si hi creus com no, arriba un moment en que et vas tornant japonès i aquestes coses van adquirint sentit. Almenys jo estic més tranquil si les nines tenen un final feliç, serà el "karma" o veure massa vegades Toy Story.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

crec que és la segona opció, massa vegades Toy story hahahaha xD

Bonastruc ha dit...

Hola Isaac
Fa unes setmanes vaig descobrir el teu blog i me l'he anat mirant de mica en mica. Sí, he anat retrocedint fins el 2006! M'ha costat bastants dies i no m'ho he llegit tot tot, però t'haig de felicitar perquè el teu és un blog molt interessant i gràcies a tu he après moltes coses del Japó, aquest país que sempre m'ha fascinat.
Apa, ja tens un seguidor més, segueix així!

Sergi P.

tobuushi ha dit...

pons007
He,he, he, m'encanta tota la sèrie.

Bonastruc
Moltes gràcies i benvingut al blog, si tens cap pregunta sobre el Japó i la puc respondre, no ho dubtis.