divendres, de maig 16, 2008

El bon veí

Malgrat les diferències que hi ha entre la Xina i Japó, malgrat l'animadversió que els primers senten pels japonesos ( no fa poc la televisió ens mostrava entrevistes al carrer a xinesos arran de la visita que el lider xinès va fer al nostre país i no mancaven les crítiques envers Japó), malgrat tot els japonesos no s'ho han pensat gaire alhora d'ajudar al seu veí ara que la tragèdia els ha colpit.
Els govern japonès ha aprovat una ajuda de 500 milions de iens ( 3,1 milions d'euros ), material d'emergència i menjar, i el que és millor, ha enviat als seus "àngels carabasses", la FDMA ( Fire and Disaster Manegement Agency ), el millor equip de rescat del món, que compta amb millor la preparació i, per desgracia, experiència en cas de terratrèmols. La FDMA té els sistemes més avançats de recerca i rescat de cossos sota la runa, han assistit als bombers de NYC després de l'Onze de Setembre, han estat a Turquia, al Perú, arreu on se'ls ha necessitat.
Ara ja són a la Xina on intentaran salvar vides i organitzar una mica la logística pels supervivents.

No deixa de ser curiós que sigui els Japó dels primers països en ajudar la Xina, i és que en la tragèdia és quan els "humans es fan persones".

3 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Ara només cal que els deixin treballar com ells saben fer-ho

ian llorens ha dit...

L'aupair xinesa que havia de venir a casa nostre aquest estiu, viu a 90 km de l'epicentre. Hem estat tota la setmana intentant localitzarla, finalment avui hem pogut contactar amb ella i està be.

tobuushi ha dit...

Bones notícies doncs, si patim sense conèixer ningú, tenir coneguts, amics o família en zones de conflicte és tota una angoixa.