dimarts, de maig 20, 2008

On vas Andorra?

Eurovisió serà un concurs "friky", però reservat a estats, nacions sobiranes que es poden permetre el luxe de ser tot el "friky" que vulguin, i ho diu una persona que viu al país més "friky" del món, Japó.
Ara fa uns anys Andorra va començar a participar d'Eurovisió, o potser va ser TV3 qui hi fa "ficar" cullerada, la participació d'Andorra permetia al Català entrar al món de l'oficialitat internacional. Hi és que dins els "club" dels estats sobirans les coses es veuen d'una altra manera.

Aquest any, però, Andorra ha decidit que no, que cantarà en anglès, llengua, com és sabut, minoritària a Andorra i que necessita suport per la seva difusió internacional, pobret anglès, si Joyce aixequés el cap...

He vist el vídeo oficial de Gisela, i quelcom em diu que s'hi han posat calers, i que fa ferum de TV3, una televisió pública que tenia com a missió la difusió i cura de la llengua catalana.
Segons Gisela, Eurovisió és internacional i és clar, es volien fer entendre. "Volem que el públic entengui la lletra de la nostra cançó". Diu.
Collonut! Suposo que no es podria subtitular la lletra com es fa en festivals de cinema o representacions operístiques, díficil car es necessita algú que hi pensi!

Crec que Andorra ha caigut en la trampa del cosmopolitisme estúpid.
O potser els ha arribat un nou Boris Skossyreff, Boris I, amb un altre conte de la lletera?

Quina llàstima, perquè m'hagués agradat veure la cara que haguessin fet alguns en sentir cantar en català, a Sèrbia. Una altra oportunitat que es perd.
Al mateix temps, representant l'Estat Espanyol, uns altres catalans fan el que millor sabem fer, el ridícul.


2 comentaris:

Carquinyol ha dit...

la veritat, em sap més greu això d'Andorra que del representat de l'Estat Espanyol... si haguessis vist i escoltat els comentaris dels "españolitos" dolguts pel representant que tenen aquest any fins i tot et cauria bé i tot ;)

Anònim ha dit...

Hola a tots.
A aquí Andorra això d'Eurovisió n'agrada gaire la majoria estem emplejats per que pensem que cuan un país te que renuncia a la seva llengua per un concurs es millor no presentar-se. Ara hi ha un debut polític per tot això i en quin lloc han deixat a Andorra.
Jo estic encontra de que a mes a mes un de fora del país vingui a cantar cuan aquí tenim gent que esta al nivell de la Gisela.
I políticament mai veurem a Andorra representada a Eurovisiò.

Si voleu saber que passar ara entreu a Diari d'Andorra