dilluns, de maig 11, 2009

L'escola de la Shikibu

Tot i que hagués hagut de començar aquest abril, la Shikibu no entrarà a l'escola fins setembre, després de les vacances d'estiu. L'escola triada, ha estat la que més aprop de la nova casa tindrem, és una escola privada que pertany a un temple.

El passat dia 3 de maig vam parlar amb el sots-director, un iaio vestit amb xandall i una gorra de bèisbol, que jo em pensava que era el jardiner fins que les senyoretes que ens acompanyaven es van aixecar de la cadira i li van fer una reverencia quan va entrar a la sala de professors.
El primer que em va preguntar va ser si m'importava que l'escola estigués relacionada amb el temple. Pel que vaig veure després, sembla que a part de lletra els ensenyaran religió shinto. No fa mal saber a qui has de pregar al Japó. Conèixer la seva mitologia i les seves tradicions. I menys si tens un temple al pati de l'escola.

Quina passada de temple, és el més bonic de la ciutat de Hiratsuka, té un estany amb carpes i tortugues, fa olor d'encens, i s'hi beneeixen nadons, cases i cotxes. Segur que la "patufa s'ho passarà d'allò més bé...

Hi haurà 18 nens per classe, tot un luxe, hi ha escoles amb 40 nens per classe!
Em va agradar que no em preguntés la nacionalitat, normalment és el primer que em pregunten, d'on vens. I això m'incomode.
Era un dia especial, una festa de l'escola, el pares i els nens van dibuixar carpes de paper, pastissets d'arròs, i cotó de sucre.
Les senyoretes ens van llegir un conte que anava d'una deessa de la llum, i la mainada va xalar de valent.
Em fa gràcia pensar que la petita Shikibu estudiarà en un entorn no gaire diferent al que ho va fer fa mil anys el persontge històric del qui ha rebut el nom, Murasaki Shikibu.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvingut al club dels pares preocupats de l'educació dels fills!
Realment el temple es preciós, a mi em tira mes l'escola laica i pública (però si visqués al Japó ni idea.
Felicitats!!! Segur que la nena està maquíssima i super gran.
Txell

nuitari ha dit...

I haurà d'anar amb uniforme? Penjaràs una foto? >_<

tobuushi ha dit...

El problema és que no hi ha escoles públiques per aquesta edat a la zona on vivim, si no ens volem esperar ha de ser privada.
El sistema públic japonès és no religiós, no nacionalista, no internacional, no bilingüe, poc eficient. Tinc un amic, professor d'anglès que té el curs de 17 anys i encara els ensenya "Hello what's your name".
Les escoles bressol privades utilitzen uniformes senzills, un barret de color i una bata. Quan facin la cerimònia d'entrada faré un munt de fotos ;)