dissabte, de maig 09, 2009

Què val la vida d'una persona? 28.000 iens?

Sembla ser que la policia de la Prefectura de Kanagawa, a part de perseguir "gaijins" en bicicleta, ha fet els deures alhora de investigar els homicidis. Fa uns dies us en parlava. Un home de 79 havia estat assassinat a la seva botiga de maquetes ben aprop de casa meva. Les primeres notícies parlaven de 10 ganivetades. La meva imaginació volava i en treia conclusions més pròpies d'episodis de CSI que de la realitat. I és que com ja s'ha dit tantes vegades, la realitat supera la ficció.
Ahir al matí la policia, amb un desplegament mediàtic digne de "Cops" detenia al presumpte homicida, un home de 34 anys també veí de Hadano. Un tipus esquifit i gris, de fràgil complexió, que no diries mai de hagi estat capàs de clavar 30 vegades i no 10 un punxó en una persona. Les aparences enganyen.
Les claus per resoldre el cas han estat, per a mi, l'estupidesa de l'assassí confessat.
L'home en qüestió va assassinar al propietari de la botiga, i li va robar una pistola de model, que ha intentat vendre el E-bay per 28.000 iens! ( 215 euros ). La policia va trobar a faltar aquest ítem quan va fer l'inventari de la botiga, per veure si es trobava amb un cas de robatori. I és clar en descobrir que, en efecte i havia un objecte robat en va seguir la pista. L'assassí era client de la botiga i en tenien algunes factures. Després van cercar la xarxa per veure si apareixia el model robat.
Un altre error va ser que l'assassí va llençar la camisa tacada amb la sang de la víctima a la brossa de davant de casa seva. Feia dies que la policia remenava les escombraries, però van tancar el cercle en el possibles sospitosos. Aleshores tot va coincidir, la pistola d'internet era la mateixa que havia estat robada, tenia les empremtes de la víctima i l'assassí, la sang de la camisa coincidia amb la de la víctima. No hi ha dubte, han resolt el cas.
Ara la pregunta que jo em faig és, calia assassinar una persona de 30 estocades, per una pistola de joguina valorada en 28.000 iens? No té sentit!