dimarts, de novembre 24, 2009

Dekotora

Dekotora és l'abreviació de Decoration Truck, o camió decorat en anglès. És una moda que va sorgir als anys '70 a partir d'una sèrie de peŀlícules basades en camioners que decoraven els seus vehicles per cridar l'atenció i atreure al clients.
Amb el pas dels anys els dissenys han canviat una mica, ara el que més es fa és el model Gundam, bassat en els robots gegants d'aquesta sèrie d'animació.

Les decoracions es basen en diferents motius, n'hi ha de religiosos, decorats amb déus de la sort i el treball, alguns van decorats amb "kanji" antics, els "edomoji". Altres sembles màquines de "pachinko" ( les escura butxaques japoneses).

Alguns van decorats amb treballs d'iŀlustració amb aerògraf, de models o cantants famoses i personatges de manga. A la zona on visc no se'n veuren gaires, aquesta moda és més aviat típica de la zona d'Osaka, i Kansai, en podeu veure alguns models a al peŀlícula de Ridley Scott, Black Rain. On l'acció passa a Osaka. No em sap greu no veure'n gaires, em semblen un perill que no passaria ni la primera ITV a Europa, no compleix cap de les normes de seguretat que tants mal de caps ens provocaven quan treballava a Manresa dissenyant autocars.

A més a més els conductors d'aquest camions fan por, por de veritat, tenen tots una pinta bastant mafiosa, sembles sortits d'una peŀlícula de "yakuza" dels anys '80. I són Kirstch de nassos, però és una de les coses que fan que els Japó sigui un país tan interessant.





1 comentari:

Carquinyol ha dit...

realment alguns d'aquests camions ha de fer por veure-te'ls al darrera...