dijous, de novembre 19, 2009

L'ajuntament

L'altre dia vam haver d'anar a l'ajuntament de Hiratsuka, aquesta ciutat, petita, pels estàndards japonesos té uns 260.000 habitants, l'edifici de l'ajuntament és un complex de diferents construccions en una mena de campus. Alguns dels edificis tenen una aquitectura remarcable, altres són tant lletjos que sembla que els hagi projectat l'arquitecte municipal de l'època de Porcioles.
No sabia que el batlle fos una dona, es diu Okura Ritsuko. No està malament en un país tan poc igualitari. Sembla ser que el nou govern del país està pensant en donar el dret a vot als estrangers amb permís de residència permanent. Si tot va bé, serà el meu estatus l'any vinent. M'agradaria poder votar el govern de la meva ciutat.

La bandera de la ciutat amb el seu símbol, una deformació del kanji "平" de la cuitat.

Aquest és l'edifici que més m'agrada, tot i que necessitaria un capa de pintura. Quin problema tenen els japonesos amb el manteniment dels edificis públics?

Aquest és l'edifici central, com la majoria d'ajuntaments està coronat amb una torre de vigilància de poder guaitar la ciutat en cas de desastre.

2 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Quin problema tenen els japonesos amb el manteniment dels edificis públics?... potser és que com vas explicar que no solen mantenir aquesta mena de patrimoni no ho valoren, no?

tobuushi ha dit...

Si és clar però és que la gent que hi treballa té finestres amb els vidres trencats i futes d'aigua als lavabos. Increïble.
Vull dir que a banda de no respectar l'arquitectura a més a més deixen caure els edificis públics per manca de manteniment.