dijous, de juny 30, 2011

Cursa de dracs

 Aquest és el port de Yokohama, bé l'antic port de Yokohama la torre més alta és la Landmark un símbol de la ciutat actual ( Dins hi ha la botiga oficial Pokemon! ).
 Aquest moll actualment només és un passeig i la terminal de passatgers, fa un parell de setmanes hi vaig anar amb l'Aya i els nens per visitar el Barri Xinès que és molt aprop, després de dinar hi havia una cursa de Dragon Boats ( Vaixells Drac ) aquestes barques de rems reben el nom del mascaró de proa en forma de drac que les decora, les Dragon Boats són originaries de la xina ara fa més de dos-mil anys, com la majoria de les coses que ens venen d'aquell país tenen una tradició antiquíssima, la cultura xinesa a l'Extrem Orient és una mica com la greco-romana a Occident, ha influenciat la majoria de cultures dels països del seu entorn.

 La dotació normal d'una d'aquestes barques és de 22 membres, 20 remers, un timoner i un timbaler. Alguns equips són mixtes d'homes i dones, almenys les de l'altre dia. Fan molta patxoca i són molt ràpides.



1 comentari:

Assumpta ha dit...

Un cop més molt bones fotos per mostrar-nos noves tradicions :-)

No tenia ni idea d'això d'aquesta mena de "paral·lelisme" entre cultura xinesa a l'Extrem Orient i cultura greco-romana a Occident, com a font d'influències, tradicions, etc... està molt bé saber-ho.