dilluns, de juliol 25, 2011

Apagada analògica

Aquest personatge és Chidejika, ha estat la mascota de la campanya institucional de comunicació sobre l'apagada analògica.
Potser us en fareu creus però Japó, un dels països amb més empreses d'electrònica del món, no va fer l'apagada analògica fins ahir diumenge 24 de juliol.

Aparell sintonitzador

Malgrat el llarg temps de preparació el govern calcula que unes 100.000 llars del país encara no s'han adaptat al canvi. Us podeu imaginar que els fabricants de televisors han fet fira, ja que aquí no hi ha hagut gaires aparells adaptadors pels televisors digitals.
Nosaltres ja fa més de tres anys que tenim un aparell digital però els pares de l'Aya no fa gaire que se'l van canviar.
El canvi digital no ha significat gaudir de més canals, ni tenir més interacció amb l'aparell, ha estat solament un canvi de manera de rebre l'emisió.
A les zones afectades pel terratrèmol i el tsunami del passat març no s'ha fet el canvi, malgrat que de ben segur, la majoria de llars ja gaudien d'aparells digitals.

A Chidejika ja us el he presentat, al seu costat hi ha Analoguma, la mascota que representa la televisió analògica. Els noms d'amdós personatges responen a jocs de mots.
Chi-dejika, en realitat vol dir "chi" terra, "dejika" digital, pero juga amb "jika" com "shika" que vol dir cèrvol, crec que es molt enginyos, perque els cèrvols tenen banyes com les antenes de televisió.
Analo-guma, ve d'"analogu" analògic, i "guma" o "kuma" que vol dir ós.

 Segurament hi ha gent que cerca el senyal analògic aquesta nit.

 Ostres, sembla que Dejika-chan ha passat per damunt aquestes teulades, no m'ho puc creure...

 Dejika-chan de primavera...

L'estiu de Chidejika

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Son uns cracs, m'encanta! jeje
xaooo i records desde Terrassa

Claire ha dit...

jajaja Genial! Quina gràcia això de les antenes amb les banyes! Es que tenen unes idees genials! M'encanta!!

tobuushi ha dit...

M'encanta el seu sentit de l'humor.