dijous, d’agost 09, 2012

El Museu Anpanman, el món dels nens

Al barri portuari de Yokohama ( Minato Mirai ) hi ha un museu fabulós per la canalla, el Museu de l'Anpanman del què us en vaig parlar fa temps en aquesta entrada. Anpanman és un personatge de contes iŀlustrats ( i animació ) que va crear als anys '70 l'escriptor i iŀlustrador Yanase Takashi. Però que va néixer molt abans, durant la guerra. Resulta que el senyor Yanase durant la seva estada a la selva passava molta gana i es delia per poder menjar "anpan" ( un pa de brioche farcit d'Anko, confitura de mongeta dolça ), en el seus deliris famèlics somniava que un heroi fet de pa d'anko el venia a rescatar oferint-li part del seu cap de pa per menjar. I així va néixer Anpanman. Posteriorment altres personatges es van anar afegint a la història i actualment n'hi ha centenars.
L'enemic principal d'Anpanman és Baikinman ( el senyor bacteri ), que sempre té gana i es vol menjar els amics del nostre heroi.

Al museu d'Anpanman hi trobareu tots els personatges i algunes escenes de les aventures d'Anpanman i els seus amics. Un lloc perfecte per la canalla petita, més o menys fins als 6 anys, quan canvien de gustos, i es passen al Pokémon o a les Pretty Cure!

El dia era plujós d'aquells que acompanyen a quedar-se a casa o ficar-se dins d'un lloc tancat amb aire condicionat.

Entrar al museu és com entrar dins d'un món màgic, fins hi tot els tiquets de les entrades són divertits, en Miró i la Shikibu les duen penjades del coll, són les petites panderetes japoneses de color vermell.

Les taquilles on deixar les coses tenen les cares dels personatges més famosos així els nens que encara no saben llegir poden identificar-les millor, nosaltres vam deixar les bosses a la taquilla de la Melonpanna-chan, la #0016, a la dreta Baikinman #0021 i a la dreta de tot, #Anpanman 0025.

Abans de jugar com bojos, l'Aya va voler que els nens fessin una mica de manualitats al taller, aquell dia tocava fer una gorra d'Anpanman. La Shikibu tenia molta traça...

 ...però Miró va necessitar una mica d'ajuda (^_^)

Dins el museu és com el poblet on viu Anpanman, amb totes les botigues i casetes, Miró vol treballar en un Sushi-bar.

 La Shikibu prefereix les cassoles d'arròs com a "baito" ( treball temporal ) d'aquest estiu.

Ambdós van quedar genials amb les gorres fetes a mida. Tot i que sembla en aquesta foto que el policia li estigui donant una cossa a la Shi-chan!

Un dels personatges de les històries d'Anpanman és la locomotora SL, i és clar Miró no va desaprofitar l'oportunitat de pujar-hi (^_^)

Tant Anpanman com Baikinman són extraterrestres vinguts a la terra d'un llunyà planeta, Anpanman només en forma d'energia que va caure dins la massa de pa i Baikinman en la seva forma natural, Baikinman sempre vola amb el seu platet volador ja que no ho pot fer com Anpanman.

Aquesta és una maqueta de la base de Baikinman, la canalla es barallava per guaitar pels forats de les finestres...

...això és el que s'hi veu, diferents estances de la base, com ara el laboratori del dolent Baikinman!

Hi diverses maquetes amb escenes de les històries dels contes, aquesta representa un "Matsuri" un festival i els personatges ballen el "Obon-Odori" una dansa típica d'estiu. A l'esquerra, de vermell Batako-san, l'ajudanta de Jamuoji-san ( el flequer que cuina els herois ), a l'esquerra del flequer Shokupanman ( el pa Bimbo ), després Anpanman i a la seva esquerra Karepanman ( pa de Curry ) i després venen el Omusubiman ( les boles d'arròs ).

Altres personatges, aquest cop pastanagues i moniatos, tomàquets i albergínies, com podeu veure tots els personatges són menjar, si en deuria passar de gana, Yanase-sensei!

Alguns dels aparells que empra Anpanman per viatjar, en una aventura aquàtica.

Aquí s'enfronta a la Reina de Gel, quina por!

Aquesta és la sala mes gran del museu, on hi ha la galeria de personatges, la gent aprofita per fer-s'hi fotos, ni m'importaria emportar-me'n algun a casa, són genials!

Aquests són dels més populars, d'esquerra a dreta; Rolpanna-chan i la seva germana Melonpanna-chan, Karepanman, Anpanman i Shokupanman.

A la Shikibu li agrada l'Akachanman! Per què és "kawaii" i rosa!

Omusubiman i Komusubiman, pare i fill, boles d'arròs vestits tradicionalment.

Aquesta és la fleca del Jamuoji-san, o l'Oncle Jam, en català, és la "Pankojo" ( fàbrica de pa ), on l'oncle Jam fa les cares dels herois. Ara me n'adono que no us he explicat que les cares dels herois són de pa, Anpanman deixa que se li mengin la cara quan algú té molta gana, també es fan malbé o es mullen, aleshores perden els poders, és quan entra en joc l'oncle Jam amb cares noves, per lluitar contra Baikinman!

Aquesta és la caseta d'en Chisu ( formatge ) el gos de l'onlce Jam, i en Miró que la prova, que hi estàs bé fill, BUP! BUP?

Cap dels dos trapelles es va voler perdre l'oportunitat de "fer pa" (^_^)

O muntar al vehicle del 'oncle Jam que sempre duu cares noves preparades per quan es fan malbé. 

També hi fan titelles, com no una aventura del nostre heroi favorit, que estaran tramant Baikinman i Dokin-chan en aquesta escena...

Abans de marxar, Anpanman i Melonpanna-chan ens donen les gràcies tot cantant i ballant!

La sortida del museu és un tobogan, només per la canalla (T_T), jo també hi vull baixar!!!

Hi com no la botiga, on es pot comprar de tot sobre els personatges.

Dochin-chan és la companya de malifetes de Baikinman, però està enamorada de Shokupanman ( el pa Bimbo ) per això de vegades frustra els plans malvats del seu soci, és molt presumida i molt capritxosa. la blava és Kokon-chan, la germana petita.

No podria faltar una fleca de veritat!

Quina cara de pena que fa la Shikibu just abans de menjar-se una princesa de pa.

Miró va optar per menjar-se l'heroi del museu, Anpanman farcit d'anko ( confitura de mongeta dolça ), igual que a les històries, bon profit!

7 comentaris:

maria ha dit...

Quina bona cara aquestes pastetes que mengeu...

Sara ha dit...

què xulo aquest museu!!

quan vaig estar a buenos aires, vaig estar a un museu per a nens que es diu Abasto, on els nens poden simular professions, és com una ciutat en miniatura. Em va sembla genial. I aquest que ens ensenyes tu m'ha recordat, però clar, el disseny del japonés supera al de bsas...

tobuushi ha dit...

maria.
Són pans que representes els personatges amb els seus gustos originals. Molt bons!

Sara.
He visitat el web del museu argentí, sembla divertit, però el japonès no és tan didàctic, és més enfocat en els personatges de les històries. I sembla que té més recursos. És clar sempre està a petar i val una pasta l'entrada i a part hi ha tot el merchadising.

Kojirō Naruse ha dit...

Quina passada de museu. M'encanta l'Anpanman. A Catalunya em sembla que el van arribar a fer per TV3 un temps, tot i que jo no el vaig veure.

Per cert, suposo que saps de l'existència de l'anime d'Unko-san xD

Espero que no n'obrin un museu, d'aquests.

tobuushi ha dit...

Kojirō.
No ho sabia, coneixia l'Unchi-kun de l'Arare.

Claire ha dit...

Genial! Un museu genial! Jo també m'hagués endut les figures grans dels personatges a casa! Quedarien genials al menjador i a l'habitació!
I també m'hagués menjat tots els pans de la fleca!
Esteu tots guapíssims a les fotos!

tobuushi ha dit...

Claire.
És a Yohokama, al costat de la Land Mark Tower!
La propera vegada hi anem junts!